Ponta: Cu sindicatele suntem deschişi la dialog raţional şi normal; de ameninţări, nu o să dăm nimic

Guvernul va avea mereu un dialog cu sindicatele bazat pe raţiune şi normalitate, dar nu va da niciodată nimic ca rezultat al unor ameninţări, a declarat premierul Victor Ponta.

148 afișări
Imaginea articolului Ponta: Cu sindicatele suntem deschişi la dialog raţional şi normal; de ameninţări, nu o să dăm nimic

Ponta: Cu sindicatele suntem deschişi la dialog raţional şi normal; de ameninţări, nu o să dăm nimic (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

"Vă sprijin tot timpul pentru dialog şi pentru raţiune. De ameninţări, nu o să dăm niciodată nimic. De raţiune, de dialog, de normalitate, evident că sunt extrem de deschis şi vreau să sprijin total eforturile pe care le-aţi făcut pentru a da tot ceea ce e omeneşte posibil pentru sistemul de sănătate", a spus Ponta miniştrilor Sănătăţii şi de Dialog Social.

El a arătat că Guvernul va debloca peste o mie de posturi din sistem şi va aloca 200 milioane lei din Fondul de rezervă şi a mulţumit celor doi minştri pentru modul în care au păstrat" dialogul cu asociaţiile şi sindicatele din sănătate.

Premierul a acuzat şi "iresponsabilitatea «presei băsiste»" care îi îndeamnă pe medici să intre în grevă şi "să lase oamenii să moară în spitale".

Miercuri, Guvernul a avizat plata dublă a personalului medical pentru zilele nelucrătoare, sâmbăta, duminica şi sărbători, şi a aprobat suplimentarea bugetului Sănătăţii cu 200 milioane lei în vederea plăţii arieratelor, a anunţat ministrul Nicolăescu, care a declarat că astfel ar putea înceta greva medicilor.

Totodată, un număr de 1.124 posturi din sistemul de sănătate, în principal medici pentru toate specializările, asistente şi moaşe, vor fi deblocate prin scoaterea la concurs a acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici