Ponta: Demagogia şi populismul privind gazul şi aurul, ultima bătălie din tranziţia de la postcomunism

Demagogia şi populismul din politică şi presă, pornită de la preocupări reale şi corecte pentru protecţia mediului a unor oameni cu bune-intenţii şi preocupări ecologiste privind gazul şi aurul, reprezintă ultima bătălie din tranziţia de la postcomunism la societate europeană, spune premierul Ponta.

487 afișări
Imaginea articolului Ponta: Demagogia şi populismul privind gazul şi aurul, ultima bătălie din tranziţia de la postcomunism

Ponta: Demagogia şi populismul privind gazul şi aurul, ultima bătălie din tranziţia de la postcomunism (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Mă deranjează foarte mult demagogia şi populismul din ultima perioadă, pornită de la nişte preocupări reale şi corecte pentru protecţia mediului a unor oameni de bune-intenţii. Imediat s-au pliat populiştii şi demagogii, şi din politică, şi din presă, să ţipe "România, să facem noi, să nu ne ia cineva gazul!". Nu pleacă nimeni cu gazul din România, îl ia în spate şi fuge cu el.

Aurul? Aurul, conform legii, primul care are dreptul să cumpere este Banca Naţională a României, dar trebuie să cumpere, nu ţi se dă pe degeaba. S-a dezvoltat în ultima perioadă, pe un fond politico-mediatic, un tip de populism şi de demagogie care cred că face rău României, dar de fapt e ultima bătălie înainte de a trece de la postcomunism la o societate europeană şi eu sunt foarte hotărât să dau bătălia aceasta. E ultima bătălie din această tranziţie", a spus Ponta la TVR.

El a arătat din nou că este convins că cei mai mulţi care protestează o fac cu bună-credinţă, din preocupări ecologiste pe care le înţelege şi pe care le consideră legitime, dar există şi oameni politici şi jurnalişti care ştiu că nu ia nimeni gazul şi aurul, că România nu dispune de bani pentru exploatare, dar se folosesc de protestatari pentru a ataca Guvernul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici