Video Ponta îi cere ministrului Transporturilor soluţii pentru ROMATSA: Nu-mi plac poziţiile de forţă - VIDEO

Premierul Victor Ponta i-a spus ministrului Transporturilor, Iulian Matache, să găsească soluţii pentru ROMATSA, şeful Executivului făcând referire directă şi la salariaţi, el precizând că aceştia câştigă mai mult decât alţii şi nu-i plac poziţiile de forţă "facem", "dregem", ci cele raţionale.

1025 afișări

Premierul a făcut aceste afirmaţii, miercuri, la începutul şedinţei săptămânale a Guvernului, în momentul în care trecea în revistă problemele aflate la ordinea zilei şi dialoga cu ministrul care administra domeniul respectiv.

În acest context, el i-a spus ministrului Transporturilor, Iulian Matache, să găsească soluţii pentru rezolvarea situaţiei de la ROMATSA.

"Sunt convins că puteţi să găsiţi soluţii şi nu-mi plac astea de forţă <<facem>>, <<dregem>>, ci îmi plac întotdeauna lucrurile raţionale. Cred că aveţi capacitatea în continuare să găsiţi soluţii în aşa fel încât servicii de interes naţional şi de siguranţă naţională să nu fie perturbate. Înţeleg că nu sunt probleme de bani, că bani câştigă mai mult decât...Foarte bine, e bine să câştige, nu am nimic împotriva acestei idei, dar atunci să îşi facă şi ei treabă şi toată lumea va fi mulţumită", a spus Ponta.

Controlorii de trafic aerian ROMATSA vor intra în grevă generală din 1 septembrie, dacă cele 14 revendicări pe care le au nu vor fi soluţionate, ei susţinând că problemele lor sunt "de viaţă şi de moarte" şi privesc siguranţa călătorilor.

Gabriel Tudorache, unul dintre liderii sindicaliştilor din Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian, a anunţat, luni, că a fost trimisă la ministrul Transporturilor, Iulian Matache, la Consiliul de Administraţie şi la conducerea ROMATSA notificare privind declararea grevei generale în toate unităţile ROMATSA, începând cu 1 septembrie, ora 11.00.

"Vom proceda la declanşarea grevei, dacă până în acel moment organele statului abilitate nu vor reuşi să revolve problemele pe care le avem la ROMATSA. Şi pot să vă spun că sunt probleme de viaţă şi de moarte de la ROMATSA, deci nu este vorba de bani, nu e vorba de absolut nimic, ci chiar de viaţă şi de moarte, de siguranţa pasagerilor, de siguranţa salariaţilor ROMATSA", a spus Tudorache.

Pe de altă parte, Guvernul a rezolvat una dintre revendicările sindicaliştilor, respectiv plecarea lui Ion Aurel Stanciu, din postul de director general al ROMATSA. Acesta a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor, printr-o decizie semnată de premierul Victor Ponta şi publicată marţi în Monitorul Oficial.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici