Ponta: Se va discuta în CSAT câţi refugiaţi poate să primească România. Am discutat şi cu preşedintele

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că se va discuta în CSAT referitor la numărul de refugiaţi pe care îl poate primi România, adăugând că la graniţă s-au luat "măsurile necesare". Ulterior, la începutul şedinţei de Guvern, premierul a declarat că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema refugiaţilor şi că va avea loc o întrunire a CSAT.

907 afișări
Imaginea articolului Ponta: Se va discuta în CSAT câţi refugiaţi poate să primească România. Am discutat şi cu preşedintele

Ponta: Se va discuta în CSAT câţi refugiaţi poate să primească România (Imagine: Hepta / Mediafax Foto)

UPDATE 14:05 - Ponta: Am discutat şi cu preşedintele, vom avea o discuţie în CSAT

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema refugiaţilor şi că va avea loc o întrunire a CSAT, premierul transmiţând şi un mesaj pentru români, respectiv că nu sunt motive de panică.

"Am discutat şi cu preşedintele ţării, bineînţeles, cu vicepremierul, o să avem şi o discuţie în CSAT pe zona de pregătire a României, pentru ceea ce este categoric în acest moment problema numărul unu a Europei şi anume gestionarea crizei umanitare a imigranţilor, refugiaţilor", a precizat premierul, adăugând că nu sunt motive de panică.

"Şi vreau să dau un mesaj, pe de o parte către populaţia României, de a nu fi niciun fel de panică, noi luăm şi facem ceea ce depinde de noi", a arătat Ponta.

În acelaşi context, Ponta a ţinut să transmită şi un mesaj public arătând că nu este "deloc" momentul pentru discursuri populiste.

"Nu e decloc momentul pentru discursuri populiste, demagogice. Sunt oameni politici pe care i-a uitat lumea şi vor să vină din nou în atenţie şi deodată se trezeşte în ei spiritul geto-dac de a lupta cu toată lumea. Eu cred că noi suntem cetăţeni europeni sau vrem să fim cetăţeni europeni şi atunci, împreună cu Uniunea Europeană, ne facem datoria şi încercăm să găsim o soluţie la, probabil, cea mai dificilă criză prin care trece Europa în ultimii ani", a declarat Ponta.

Premierul Victor Ponta declarase anterior că se va discuta în CSAT referitor la numărul de refugiaţi pe care îl poate primi România, adăugând că la graniţă s-au luat "măsurile necesare".

Întrebat dacă a fost stabilită o cotă de refugiaţi pe care România îi poate primi, Ponta a spus că acest lucru se va discuta în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

"O să avem o discuţie în cadrul CSAT, am discutat şi cu preşedintele, ministrul de Interne, vicepremierul este cel care elaborează toate documentele şi la final vă anunţăm. Vă pot spune doar un singur lucru, că nu stăm cu mâinile în sân, că suntem pregătiţi, însă important este ca deciziile şi comunicarea să le facem coordonat", a declarat premierul, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, după ce a participat la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.

Ponta a mai spus însă că nu s-a stabilit o dată pentru venirea în România a primului val de refugiaţi.

"Dacă o să avem CSAT şi ne prezintă vicepremierul, ministrul de Interne documentele şi le aprobăm, atunci vom comunica. Vreau doar încă o dată să spun că suntem pregătiţi", a mai spus premierul.

Referitor la măsurile la graniţa cu Serbia anunţate de ministru de Interne, primul ministru a spus că s-au luat "măsurile necesare". "Nu vreau să stârnim vreo panică pe undeva, nu e cazul de aşa ceva", a adăugat el.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici