Video POTOP în două sate din Prahova. IMAGINI cu maşini luate de ape, un drum decopertat de asfalt şi case inundate

O puternică viitură a făcut prăpăd în noaptea de joi spre vineri în două sate din comuna Poiana Câmpina, Prahova. Patru maşini au fost luate de ape, un drum comunal a fost decopertat de asfalt, 20 de case au fost inundate, iar o conductă de gaze a fost fisurată, în urma unei ploi torenţiale.

4682 afișări

Localnicii spun că a plouat torenţial doar 30 de minute. De pe versanţi, în satele Pietriş şi Bobolia, care aparţin de comuna Poiana Câmpina, a venit o viitură care a măturat totul în cale.

Primarul din Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că patru maşini parcate în faţa caselor din satul Bobolia au fost luate de ape.

”Aşa ceva nu am mai văzut. Cam 30 de minute a plouat rău. Apa a venit de pe versanţi. Un bărbat care era pe stradă a fost luat de viitură, dar a fost salvat. Acum e la spital. Avem şi patru maşini luate. Au ajuns în şanţ”, a declarat Moldoveanu.

Potrivit acestuia, 20 de case din Bobolia au fost inundate, iar un drum a rămas fără asfalt.

”În curţi sunt crengi aduse, noroi, beciurile şi casele au fost inundate. Avem un drum comunal, care deserveşte 20 de case şi care este decopertat de asfalt”, a declarat primarul din Poiana Câmpina.

În plus, în satul Pietriş, conducata de gaze a fost fisurată, echipe de la Distrigaz fiind în teren pentru remedierea avariei.

“Nu a plouat mult. A venit viitura. A luat maşini. În curte la mine e noroi. Niciodată nu a fost aşa”, a declarat un localnic.

Ploile şi vijeliile din ultimele 24 de ore au afectat 12 localităţi din judeţele Argeş, Maramureş, Mureş, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Timiş, şi Vâlcea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici