Primăria Sebeş vrea bani de la Compania Naţională de Investiţii pentru a realiza lucrări de infrastructură spre rezervaţia naturală Râpa Roşie

  • Primăria oraşului Sebeş vrea bani de la Compania Naţională de Investiţii pentru a realiza un pod şi câteva drumuri spre rezervaţia naturală Râpa Roşie.
  • Podul va fi construit peste râul Sebeş, iar drumurile au o lungime de aproape 14 kilometri.
343 afișări
Imaginea articolului Primăria Sebeş vrea bani de la Compania Naţională de Investiţii pentru a realiza lucrări de infrastructură spre rezervaţia naturală Râpa Roşie

Sursa foto: Mediafaxfoto

Primăria Municipiului Sebeş a depus, la Compania Naţională de Investiţii, o solicitare privind includerea în Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social a obiectivului de investiţie „Drumuri de exploataţie agricolă”. Investiţia cuprinde modernizarea mai multor drumuri aflate în proprietatea publică a Municipiului Sebeş, care au o lungime totală de 13,64 km.

Potrivit autorităţilor locale, modernizarea drumurilor va deschide perspectiva de dezvoltare pentru partea de nord a Sebeşului, va reprezenta o rută alternativă de transport între Sebeş şi localităţile aparţinătoare Lancrăm şi Răhău şi va asigura accesul spre Rezervaţia naturală Râpa Roşie, obiectiv turistic de primă importanţă, căutat de numeroşi turişti români şi străini.

„Amplasamentele drumurilor vizate de documentaţia de modernizare sunt: DE 84397 – situat între DJ 106K (drum de legătură între municipiul Sebeş şi comuna Daia Română) şi DN1 (E81) în zona de intersecţie cu strada Principală din satul Răhău, sat aparţinător municipiului Sebeş; DE 84397 are o lungime de 5.987 metri; DE 84361 – situat între DJ 106K (drum de legătură între municipiul Sebeş şi comuna Daia Română) şi Rezervaţia Naturală Râpa Roşie; DE 84361 are o lungime de 3.480 metri; DE 84356 – situat între DN1 (E81), intrare lângă cimitirul din Lancrăm, şi intersecţia cu DE 84361; DE 84356 are o lungime de 4.175 metri”, au anunţat reprezentanţii Primăriei Sebeş.

Pe lângă modernizarea drumurilor, care presupune şi asfaltarea acestora, se va construi un pod peste râul Sebeş, în zona localităţii Lancrăm. De asemenea, va fi reabilitat podul peste râul Secaş.

Valoarea totală estimată a investiţiei, conform devizului actualizat al studiului de fezabilitate, este de peste 19 milioane de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici