Primarul Braşovului, George Scripcaru şi alte patru persoane vor fi cercetate sub control judiciar

Primarul Braşovului, George Scripcaru, fostul consilier local Mihai David, alături de alţi trei inculpaţi într-un dosar de corupţie deschis de DNA Braşov, vor fi cercetaţi sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1832 afișări
Imaginea articolului Primarul Braşovului, George Scripcaru şi alte patru persoane vor fi cercetate sub control judiciar

Primarul Braşovului, George Scripcaru şi alte patru persoane vor fi cercetate sub control judiciar (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Procurorii DNA au dispus, pe 16 februarie, trimiterea în judecată sub control judiciar pentru 60 de zile a primarului George Scripcaru, a lui Călin Silviu Pop - administrator al Tetkron, a Lilianei Horga - director executiv adjunct Direcţia tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Braşov şi a Claudiei Niculina Radu - angajată a Primăriei Braşov, membru în Consiliul de administraţie al SC Tetkron SRL, măsura fiind menţinută, vineri, de judecătorii Curţii de Apel Braşov.

Aceeaşi măsură a fost stabilită şi pentru fostul consilier local Mihai David, faţă de care procurorii DNA stabiliseră iniţial să fie judecat în libertate, însă au revenit ulterior asupra deciziei şi au cerut control judiciar şi pentru el deoarece acesta ar fi încercat să ia legătura cu Scripcaru, deşi avea interdicţie clară în acest sens.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată la ÎCCJ.

La ieşirea din sala de judecată, Scripcaru a declarat că nu a încălcat nicio prevedere legală.

"Am respectat întru totul prevederile legale care mi s-au impus şi le voi respecta în continuare“" a declarat, pentru MEDIAFAX, edilul Braşovului.

Când a fost întrebat dacă Mihai David a încercat să ia legătura cu el, deşi procurorii i-au interzis acest lucru, Scripcaru a spus că a participat, pe 23 ianuarie, la o întâlnire în Poiana Braşov cu "un prieten din Bucureşti" , dar a plecat imediat ce a aflat că în aceeaşi locaţie va fi prezent şi Mihai David. De asemenea, el a negat că David ar fi luat legătura cu el printr-un intermediar.

"Eu, personal, nici nu l-am văzut pe Mihai David. Când am aflat că este acolo, am şi plecat. Nu a fost nicio întâlnire intermediată de anumite persoane", a precizat Scripcaru.

Potrivit procurorilor DNA Braşov, cei doi ar fi încercat să comunice indirect, prin intermediul a două persoane, deşi aveau interdicţie în acest sens, motiv pentru care au dispus control judiciar şi pentru Mihai David, pentru care iniţial dispuseseră cercetarea în libertate.

"Inculpaţii Scripcaru George şi David Mihai Ciprian, având interdicţie de a lua legătura unul cu celălalt, în data de 23.01.2016 au încercat să comunice indirect prin intermediul martorilor D.L. şi B.R. asupra unor chestiuni politice, urmărind însă un interes economic direct, legat de ancheta penală din acest dosar, respectiv protejarea intereselor BEPCO SRL, şi după alegerile locale din acest an, inculpatul David Mihai Ciprian urmărind să îşi impună un candidat pentru postul de primar în locul inculpatului Scripcaru George", se arată în rechizitoriul procurorilor.

În ceea ce le priveşte pe cele două funcţionare ale primăriei, Liliana Hoga şi Claudia Niculina Radu, Scripcaru a spus că acestea vor fi suspendate din funcţiile pe care le au în prezent şi că vor lucra la alte servicii, fără funcţii publice.

Scripcaru nu are nicio interdicţie de a-şi desfăşura activitatea de primar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici