Un procuror din Oraviţa, acuzat de hărţuire sexuală de una dintre părţile implicate într-un dosar pe care îl investiga. Bucurică, la PÎCCJ pentru explicaţii / UPDATE: Augustin Lazăr a sesizat Inspecţia Judiciară

George Bucurică, procuror la Parchetul Judecătoriei Oraviţa, este acuzat de hărţuire sexuală de una dintre părţile dintr-un dosar pe care îl investiga. În spaţiul public au apărut mai multe înregistrări ale discuţiilor avute de cei doi, magistratul fiind chemat de conducere pentru explicaţii.

1792 afișări
Imaginea articolului Un procuror din Oraviţa, acuzat de hărţuire sexuală de una dintre părţile implicate într-un dosar pe care îl investiga. Bucurică, la PÎCCJ pentru explicaţii / UPDATE: Augustin Lazăr a sesizat Inspecţia Judiciară

Un procuror din Oraviţa, acuzat de hărţuire sexuală de una dintre părţile dintr-un dosar pe care îl investiga. Bucurică, la PÎCCJ pentru explicaţii

Magistratul s-a prezentat joi la Parchetul General, unde a fost chemat de conducere pentru a da explicaţii referitoare la înregistrările care au apărut în spaţiul public şi la dosarul intrumentat de Parchetul Curţii de Apel Craiova, în care o femeie acuza că ar fi fost hărţuită de magistrat.

Cazul a fost făcut public de Antena3, fiind prezentate mai multe înregistrări în care ar apărea procurorul făcându-i avansuri femeii care a depus plângerea. După apariţia înregistrărilor, procurorul general al României a dispus cercetări disciplinare.

Femeia care a depus plângerea ar fi fost parte într-un dosar instrumentat de procurorul George Bucurică. Sesizarea a fost depusă la Parchetul Curţii de Apel Timişoara.

Augustin Lazăr a sesizat Inspecţia Judiciară în cazul procurorului acuzat de hărţuire sexuală

Procurorul general al României a anunţat că a sesizat Inspecţia Judiciară în cazul procurorului George Bucurică, acuzat de hărţuire sexuală, Augustin Lazăr dispunând şi încetarea delegării acestuia în funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa.

"Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta de Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus sesizarea Inspecţiei Judiciare cu privire la săvârşirea de către magistratul în cauză a abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit.a şi lit.c din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, respectiv manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu şi atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii", transmite Parchetul General, într-un comunicat de presă.

De asemenea, Augustin Lazăr a dispus încetarea delegării lui George Bucurică din funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa, urmând ca acesta să revină la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

Deciziile au fost luat ca urmare a unui control referitor la conduita şi activitatea magistratului.

"Precizăm faptul că la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se efectuează în continuare verificări cu privire la cauze instrumentate de procurorul Bucurică Radu George dar şi cu privire la cauze înregistrate la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara având ca obiect plângerile penale formulate împotriva acestuia", se menţionează în comunicat de presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici