Profesor din Tulcea condamnat la închisoare cu executare pentru mită la bacalaureat

Un profesor de matematică, din Tulcea, a primit cinci ani şi opt luni de închisoare cu executare după ce a fost găsit vinovat de Curtea de Apel Constanţa, de fraudarea sesiunilor de bacalaureat din 2014, anunţă, vineri, Direcţia Generală Anticorupţie (DGA).

1346 afișări
Imaginea articolului Profesor din Tulcea condamnat la închisoare cu executare pentru mită la bacalaureat

Profesor din Tulcea, condamnat la închisoare cu executare pentru mită la bacalaureat (Imagine: Haaz Sandor / Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat, Ovidiu Marius Tîrlogeanu, profesor de matematică în municipiul Tulcea, a fost judecat şi găsit vinovat, definitiv, de Curtea de Apel Constanţa pentru trafic de influenţă, complicitate la luare de mită şi luare de mită, fiind condamnat la cinci ani şi opt luni de închisoare cu executare, anunţă reprezentanţii DGA.

Potrivit acestora, profesorul a fost găsit vinovat pentru fraudarea examenului de bacalaureat 2014, sesiunile iunie – iulie şi august – septembrie, desfăşurat în municipiul Tulcea.

“Inculpatul, care avea calitatea de profesor în învăţământul liceal, împreună cu alte cadre didactice, prin mijloace frauduloase, a supraevaluat lucrările la disciplinele de examen în scopul promovării de către un număr de aproximativ 45 de candidaţi. (…) Examinatorii au primit semne şi parole transmise de la şi către candidaţi, pe care aceştia le-au inserat în conţinutul lucrărilor de concurs în scopul identificării cu uşurinţă la corectare ”, se arată în probatoriu strâns de ofiţerii DGA.

Pentru sume de bani cuprinse între 400 şi 800 de euro, lucrările elevilor au fost supraevaluate la corectare, fie contrafăcute scrierile, prin adăugarea unor cuvinte punctate în barem, au susţinut anchetatorii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici