Protecţia Copilului Argeş: Fiul lui Cioacă nu a fost găsit nici la locuinţa poliţistului, nici la bunici. Patrick Cioacă se afla la şcoală

Angajaţii de la Protecţia Copilului Argeş au mers, vineri dimineaţă, la locuinţa lui Cristian Cioacă din Piteşti, apoi la domiciliul mamei acestuia din localitatea argeşeană Albota pentru a verifica dacă fiul poliţistului, Patrick, poate să rămână în grija acestora, însă nu au găsit pe nimeni.

518 afișări
Imaginea articolului Protecţia Copilului Argeş: Fiul lui Cioacă nu a fost găsit nici la locuinţa poliţistului, nici la bunici. Patrick Cioacă se afla la şcoală

Cristian Cioacă (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

Copilul lui Cristian Cioacă a fost găsit, vineri, de către angajaţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului la Şcoala Generală nr 16 din Piteşti, unde este elev în clasa întâi, şi au mers cu acesta la locuinţa surorii poliţiştului, cea care l-a luat pe băiat de la şcoală şi care are grijă de el.

Conform reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş, copilul în vârstă de 8 ani era la şcoală, fiind aşteptat, la terminarea cursurilor, de către sora poliţistului, care îl are în grijă.

"Copilul a fost găsit la cursuri de către angajaţii noştri, după ce nu a fost găsit la locuinţa tatălui său, Cristian Cioacă şi nici la locuinţa părinţilor poliţistului din localitatea Albota. Vom avea o discuţie cu sora lui Cristian Cioacă, cea care are grijă de el, şi va fi făcută o anchetă pentru a se stabili ce este mai bine pentru acest copil în acest moment. Mama Elodiei, doamna Emilia Ghinescu, ne-a trimis pe fax un document prin care solicita o anchetă socială şi îşi exprimă dorinţa de a i se încredinţa copilul, dar această acţiune o poate face doar justiţia. Am înţeles că doamna Ghinescu a depus la Tribunalul Argeş solicitarea pentru obţinerea unei ordonanţe preşedinţiale pentru obţinerea copilului, iar şedinţa de judecată ar fi marţi", a declarat directorul DGASPC Argeş, Adrian Macovei.

Copilul lui Cristian Cioacă este elev în clasa întâi la Şcoala Generală nr 16 din Piteşti, iar reprezentanţii şcolii spun că acesta are rezultate foarte bune.

"Copilul are rezultate foarte bune, noi încercăm să-l protejăm, avem şi un psiholog care se ocupă de copii, inclusiv de acest elev. Nu sunt probleme şcolare, dimpotrivă, vine la cursuri şi învaţă foarte bine", a declarat directorul Şcolii Generale nr. 16 din Piteşti, profesor Alin Vlad.

Angajaţii de la Protecţia Copilului Argeş au mers, vineri dimineaţă, la locuinţa lui Cristian Cioacă din Piteşti, apoi la domiciliul mamei acestuia din localitatea argeşeană Albota pentru a verifica dacă fiul poliţistului, Patrick, poate să rămână în grija acestora, însă nu au găsit pe nimeni.

"Copilul este în custodia părintească, are doar tată, iar tatăl este arestat. Vom face o anchetă socială şi vom vedea în ce condiţii creşte copilul, iar instanţa va decide dacă acesta rămâne în încredinţarea familiei lui Cristian Cioacă sau se va lua altă măsură specială", afirma directorul DGASPC Argeş, Adrian Macovei.

El preciza că în ianuarie 2008 Protecţia Copilului Argeş a făcut o anchetă în cazul copilului lui Cristian Cioacă şi al Elodiei Ghinescu, la solicitarea DGASPC Braşov, stabilind că băiatul creşte în bune condiţii.

Joi, reprezentanţii DGASPC Argeş anunţau că angajaţii instituţiei vor face o anchetă cu privire la situaţia băieţelului lui Cristian Cioacă, pentru a stabili dacă acesta poate rămâne în îngrijirea familiei poliţistului.

Poliţistul Cristian Cioacă, principalul suspect în cazul uciderii soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, a fost arestat, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti, care a admis recursul procurorilor faţă de cercetarea sa în libertate, hotărâtă de Tribunal Bucureşti.

După anunţarea hotărârii instanţei, Cioacă a fost ridicat de poliţişti de la locuinţa sa din Piteşti, încătuşat şi dus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş. Ulterior, Cioacă a fost dus la arestul central al Poliţiei Capitalei.

Şeful IPJ Argeş a dispus, miercuri seară, suspendarea din funcţie a inspectorului principal Cristian Cioacă.

Tribunalul Bucureşti (TB) a respins, în 28 noiembrie, cererea de arestare preventivă a poliţiştului Cristian Cioacă, principalul suspect în cazul uciderii Elodiei Ghinescu, dată dispărută din septembrie 2007.

Tribunalul Bucureşti a susţinut, în motivarea deciziei din 28 noiembrie, că pronunţarea unei hotărâri declarative de moarte a Elodiei Ghinescu nu exclude în mod absolut ca aceasta să fie în viaţă, câtă vreme nu s-a putut constata în mod fizic decesul, astfel că instanţa a respins cererea de arestare a lui Cristian Cioacă.

În motivarea deciziei s-a mai precizat că achetatorii au găsit urme de sânge aparţinând Elodiei Ghinescu pe tocul pistolului lui Cioacă, găsit în torpedoul maşinii lui, pe mocheta din portbagaj şi în mai multe locuri din apartamentul lor, stabilind că poliţistul, după ce a ucis-o, i-a tranşat trupul, pentru a-l putea ascunde.

Anchetatorii au mai cerut încarcerarea lui Cioacă, însă, în lipsa cadavrului, solicitarea a fost respinsă.

Totuşi, în anul 2007, judecătorii instanţei supreme au reţinut infracţiunea de omor calificat şi au dispus ca măsură preventivă în cazul lui Cristian Cioacă interdicţia de a părăsi ţara. Cioacă a avut interdicţie patru luni, măsura nemaifiind prelungită de instanţă.

În 8 noiembrie 2011, avocata Elodia Ghinescu, dispărută în 29 august 2007, a fost declarată moartă, printr-o sentinţă a Judecătoriei Braşov.

În 7 februarie 2012, certificatul de deces al avocatei Elodia Ghinescu a fost eliberat, de către Primăria Câmpulung Muscel, după ce decizia de declarare a morţii acesteia a devenit definitivă şi irevocabilă, certificatul fiind depus la dosarul în care poliţistul Cristian Cioacă este cercetat pentru omor.

Între timp, în urma unei analize realizate cu un aparat achiziţionat de Poliţia Română în anul 2010, respectiv Crimelight, criminaliştii au descoperit pe pereţii dormitorului locuinţei Elodiei Ghinescu, sub zugrăveală, multe urme de sânge.

Şi în 2007, anchetatorii au găsit multe pete de sânge în locuinţa celor doi soţi, după ce acestea fuseseră spălate.

În lipsa cadavrului şi a unui certificat de deces a persoanei date dispărută, în 23 septembrie 2007, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât respingerea cererii procurorilor de arestare a lui Ciocă, dispunând însă interdicţia de a părăsi ţara în cazul acestuia. Dosarul avea atunci câteva zeci de pagini.

Cioacă şi-a susţinut nevinovăţia, în faţa judecătorilor, şi a spus că soţia sa îl înşela. "Eu încă imi mai aştept soţia acasă. Sunt sigur că o să apară. Nu am nicio legătură cu acuzaţiile ce mi se aduc", afirma atunci Cioacă.

Ulterior, el afirma în emisiuni televizate că soţia sa îi trimite mesaje din străintate, ba şi diverse cadouri.

Anchetatorii au pus sechestru asiguratoriu asupra imobilului Elodiei Ghinescu, astfel că soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă, nu l-a putut înstrăina.

Între timp, criminaliştii au continuat să strângă probe. Astfel, au fost ridicate urme de sânge găsite în locuinţa lui Ghinescu, respectiv din dormitorul acesteia, în urma analizei Crimelight, au fost transmise Institutului Naţional de medicină legală, care a comunicat procurorilor, marţi, 27 noiembrie, faptul că ADN-ul corespunde avocatei Elodia Ghinescu.

Astfel, procurorii l-au convocat, miercuri, pe Cristian Cioacă la Parchet pentru a i se aduce la cunoştinţă noile probe, dar şi că s-a pus în mişcare acţiunea penală împotriva sa, precum şi că va fi cerută arestarea preventivă a sa.

Întrucât i-a fost respinsă solicitarea de a reveni în postul de ofiţer la Departamentul judiciar al IPJ Braşov, competenţa de a-l judeca pe Cioacă revine instanţei ordinare, respectiv tribunalului.

Elodia Marilena Ghinescu (38 de ani) din Braşov a dispărut de acasă la sfârşitul lunii august 2007. Soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă, de la Poliţia din Argeş, a anunţat Poliţia despre dispariţia femeii abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea şefei acesteia, timp în care bărbatul a apelat la cunoştinţe pentru a intra în corespondenţa electronică a avocatei, scopul fiind - potrivit acestuia - acela de a vedea cu ce bărbat se conversa.

Cioacă a spus că doar a căutat indicii cu privire la locul unde ar putea fi, el negând faptul că soţia sa ar fi moartă.

Anchetatorii au luat în calcul, din primele momente, varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioacă, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soţi şi în autoturismul bărbatului.

Mai mult, în septembrie 2007, după două săptămâni de la dispariţie, anchetatorii au găsit într-o râpă haine având pete de sânge ale Elodiei

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici