Protest spontan al angajaţilor SC Drumuri şi Poduri Prahova, nemulţumiţi de neplata salariilor

Angajaţii SC Drumuri şi Poduri, firmă care aparţine Consiliului Judeţean Prahova şi care se află în insolvenţă, au declanşat un protest spontan, luni, muncitorii ieşind în curtea societăţii, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile aferente lunii ianuarie.

326 afișări
Imaginea articolului Protest spontan al angajaţilor SC Drumuri şi Poduri Prahova, nemulţumiţi de neplata salariilor

Protest spontan al angajaţilor SC Drumuri şi Poduri Prahova, nemulţumiţi de neplata salariilor (Imagine: Mihai Burlacu/Mediafax Foto Arhiva)

Cei 60 de angajaţi ai SC Drumuri şi Poduri Prahova, firmă înfiinţată de Consiliul Judeţean Prahova, au declanşat un protest spontan, luni, oamenii ieşind în curtea societăţii în semn de protest faţă de faptul că până acum nu şi-au primit salariile aferente lunii ianuarie, a declarat administratorul public al judeţului Prahova, Fabioara Ionescu.

Aceasta a afirmat că suma totală pe care SC Drumuri şi Poduri ar trebui să o achite ca drepturi salariale angajaţilor este cuprinsă între 80.000 şi 100.000 de lei.

SC Drumuri şi Poduri Prahova SA este o societate înfiinţată prin hotărâre a Consiliului Judeţean Prahova în anul 1998 şi are ca obiect de activitate executarea de lucrări de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor.

Potrivit site-ului instituţiei, Consiliul Judeţean Prahova deţine în totalitate acţiunile SC Drumuri şi Poduri Prahova SA.

Din septembrie 2011, SC Drumuri şi Poduri Prahova SA se află în procedură de insolvenţă, fiind administrată de un administrator judiciar.

Administratorul public al judeţului Prahova a afirmat că angajaţii societăţii nu şi-au primit salariile întrucât unul dintre partenerii de afaceri ai societăţii contestă calitatea unei lucrări pe care a refuzat să o plătească.

Fabioara Ionescu a mai spus că, marţi, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean şi ai SC Drumuri şi poduri vor avea o discuţie cu cei care refuză plata şi contestă calitatea lucrării, urmând a merge împreună pe teren pentru a vedea care este situaţia de fapt şi încercând să rezolve această situaţie.

În prezent, SC Drumuri şi poduri mai are 60 de salariaţi, dintre care 42 sunt muncitori şi 18 sunt personal TESA. Numărul angajaţilor societăţii este de mai puţin de jumătate faţă de acum doi ani, în condiţiile în care la sfârşitul anului 2010 SC Drumuri şi Poduri Prahova SA avea 130 de salariaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici