Proteste HoReCa: Patronii vor despăgubiri de la Guvern

  • Patronii şi angajaţii HoReCa au protestat ieri timp de o oră
  • Industria HoReCa vrea redeschiderea restaurantelor în interior şi despăgubiri
  • Cifra de afaceri a industriei ar putea scădea cu 90% dacă nu se redeschid restaurantele
646 afișări
Imaginea articolului Proteste HoReCa: Patronii vor despăgubiri de la Guvern

Sursa foto: Mediafaxfoto

Angajaţii restaurantelor au protestat ieri timp de o oră. Între orele 17:00 şi 18:00 nu au luat nicio comandă pentru a trage un semnal de alarmă autorităţilor. Deşi cifra de afaceri a sectorului HoReCa va ajunge să scadă cu 90%, potrivit patronilor, ministrul Sănătăţii a declarat că nu ia încă în considerare redeschiderea locaţiilor în interior.

Angajaţii cafenelelor nu ştiu ce vor face când nu vor mai putea să servească nici la terase din cauza frigului şi vor despăgubiri din partea autorităţilor care le-au ţinut locaţiile închise. Industria care avea înainte de criză o cifră de afaceri de 5 miliarde de euro, are în prezent 400.000 de angajaţi afectaţi.

RADU TĂNASE  - patron de restaurant: Nu ştiu în momentul de faţă ce se va întâmpla cu angajaţii noştri. Nu ştim, nu există predictibilitate, nu există absolut nimic. 

DANIEL MISCHIE – preşedinte HORA: Odată cu răcirea vremii încasările vor ajunge la mai puţin de minus 20%. Fiecare restaurant, fiecare unitate are o cotă de cheltuieli care depăşeşte cu mult aceste înasări. Guvernul nu poate rezolva criza sanitară prin închiderea industriei HoReCa. Noi ne-am făcut datoria şi avem toate autorizaţiile de care avem nevoie, statul nu ne-a permis să funcţionăm, drept urmare cred că ar trebui să fim despăgubiţi. Există acel faimos miliard promis industriei HoReCa, el încă nu este de actualitate, este la capitolul norme. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici