Punctele de frontieră dintre Bulgaria şi Grecia, BLOCATE. Mii de maşini aşteaptă la graniţă de aproape o săptămână. Rutele alternative recomandate

Ministerul Afacerilor Externe precizează, sâmbătă, că punctele de frontieră dintre Bulgaria şi Grecia sunt blocate, turiştii şi transportatorii fiind sfătuiţi să folosească rutele alternative, prin Macedonia.

6620 afișări
Imaginea articolului Punctele de frontieră dintre Bulgaria şi Grecia, BLOCATE. Mii de maşini aşteaptă la graniţă de aproape o săptămână. Rutele alternative recomandate

Punctele de frontieră dintre Bulgaria şi Grecia, blocate. Mii de maşini sunt blocate de şase zile de o parte şi de alta a graniţei

De vineri nu se mai poate trece prin niciun punct de trecere a frontierei dintre cele două ţări, iar mii de maşini sunt blocate de şase zile de o parte şi de alta a graniţei dintre Grecia şi Bulgaria.

MAE informează cetăţenii care se deplasează pe teritoriul Republicii Bulgaria cu destinaţia Grecia asupra faptului că situaţia la trecerea punctelor de frontieră dintre Bulgaria şi Grecia s-a agravat, în condiţiile în care acestea sunt blocate în totalitate în ambele sensuri, pe durată nedeterminată, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

Autorităţile bulgare au recomandat turiştilor evitarea traversării tuturor punctelor de frontieră cu Grecia şi utilizarea rutelor alternative prin Macedonia, precizând că prin punctele de frontieră „Кulata -Promahonas“, „Ilinden - Еxochi“, „Каpitan Petko Voievoda - Оrmenion“, „Zlatograd - Тhermes“, „Ivailovgrad - Ciprinos“ şi „Макаzа-Nimfea“, nu se permite trecerea niciunui tip de autovehicul.

În partea bulgară, cozile de maşini sunt lungi de 15 kilometri, în timp ce pe teritoriul Greciei acestea ajung şi la 30 kilometri.  Crucea Roşie bulgară şi voluntari distribuie hrană şi apă oamenilor blocaţi în vămi, relatează Digi 24.

"Sunt blocat de luni, de la ora 4:00. Este coadă cam la 43 de kilometri distanţă de unde sunt eu. Nu am primit nicio veste, nu am primit nimic. A mai fost consulul la noi, mai vine, mai aduce câte o sticlă de apă. Nu ştie nimeni nimic când se dă drumul, ne ţin aici ca pe nişte câini. Am mai fost pe jos, am mers pe jos, am mers cinci kilometri şi ceva până în partea cealaltă, în Bulgaria, şi am mai făcut cumpărături. Sunt şi acum autocare în Bulgaria blocate. Au stat vreo trei zile copii mici, femei. E blocat tot, pur şi simplu totul este blocat”, a povestit un şofer român prins în blocaj.

De asemenea, MAE, prin Ambasada României la Skopje, a făcut demersuri susţinute pe lângă autorităţile Republicii Macedonia pentru identificarea unei soluţii care să permită transportatorilor români blocaţi la frontiera dintre Republica Elenă şi Bulgaria accesul la o rută ocolitoare, prin tranzitarea teritoriului Republicii Macedonia.

Autorităţile Republicii Macedonia au instituit o procedură care oferă posibilitatea eliberării în regim de urgenţă a autorizaţiei de tranzit necesare, direct în punctele de trecere a frontierelor statului respectiv. De
soluţia specificată vor putea beneficia toţi transportatorii români de mărfuri ale căror autovehicule sunt momentan blocate la frontiera eleno-bulgară.

Atât ambasadorul României la Atena, cât şi consulul general al României la Salonic se află la punctul de trecere a frontierei eleno-bulgare de la Promachonas-Kulata, pentru a acorda asistenţă la faţa locului şoferilor de cetăţenie română.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici