Raport favorabil pentru acordarea voucherelor de vacanţă în valoare de 1.450 de lei

Comisia de muncă din Senat a adoptat, miercuri, raport favorabil la OUG 46/2017 care prevede că instituţiile publice vor acorda angajaţilor vouchere de vacanţă, în perioada 1 iulie 2017-30 noiembrie 2018, în valoare de 1450 de lei/salariat, în limita sumelor din buget alocate cu această destinaţie.

4025 afișări
Imaginea articolului Raport favorabil pentru acordarea voucherelor de vacanţă în valoare de 1.450 de lei

Raport favorabil pentru acordarea voucherelor de vacanţă în valoare de 1.450 de lei

Raportul a fost aprobat cu cinci voturi ”pentru” şi trei abţineri şi urmează să fie votat de plenul Senatului, în calitate de primă cameră sesizată, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

Până la 1 decembrie 2018, valoarea voucherelor este de 1450 de lei, urmând ca după această dată instituţiile publice să acorde angajaţilor vouchere de vacanţă a căror valoare este echivalentul unui salariu de bază minim brut pe ţară, garantat în plată, se arată în OUG.

Voucherele nu pot fi folosite decât la hotelurile şi pensiunile din ţară, numai de către titularul acestora, fiind considerată contravenţie, sancţionată cu amendă, acceptarea acestor tichete de vacanţă de la alte persoane decât titularul.

Tot contravenţie este considerată şi comercializarea voucherelor, fapta de a da rest în bani la voucherul de vacanţă, diminuarea valorii nominale a acestora şi vânzarea de către agenţiile de turism la un preţ mai mare a aceluiaşi pachet de servicii achiziţionat cu vouchere de vacanţă, faţă cel achitat cu alte mijloace de plată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici