Rectorii susţin elaborarea unei noi Legi a învăţământului superior, pe baza proiectului România Educată

Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR), întrunit vineri şi sâmbătă la Iaşi, solicită adaptarea legislaţiei pentru consolidarea autonomiei financiară a universităţilor şi susţine elaborarea unei noi Legi a învăţământului superior.

351 afișări
Imaginea articolului Rectorii susţin elaborarea unei noi Legi a învăţământului superior, pe baza proiectului România Educată

La Iaşi a avut loc vineri şi sâmbătă reuniunea Consiliului Naţional al Rectorilor, la care au participat reprezentanţii organizaţiilor studenţeşti, dar şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

În rezoluţia adoptată, CNR susţine elaborarea unei noi Legi a învăţământului superior, pe baza proiectului România Educată, şi solicită adaptarea în regim de urgenţă a legislaţiei care să consolideze autonomia financiară a universităţilor.

De asemenea, rectorii cer modificarea legislaţiei „în sensul asumării de către universităţi a acordării titlurilor/diplomelor de doctor, în acord cu responsabilitatea universităţilor în formarea la nivel de Licenţă/Master/Doctorat, precum şi în acord cu practicile internaţionale”.

„CNR solicită eficientizarea activităţii şi componenţei comisiilor CNATDCU, inclusiv prin completarea şi înlocuirea membrilor care nu îşi îndeplinesc atribuţiile legate de calitatea de membru CNATDCU, prin stabilirea şi respectarea termenelor, prin analiza şi clarificarea reglementărilor şi procedurilor, prin adaptarea şi asigurarea coerenţei şi predictibilităţii standardelor minimale CNATDCU”, se mai arată în rezoluţie.

Totodată, CNR susţine creşterea alocaţiei pentru burse şi a cuantumului burselor sociale.

Rectorii universităţilor au anunţat că susţin toate eforturile de integrare a studenţilor refugiaţi din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici