Reduceri în bugetul Primăriei Capitalei. Stadionul Lia Manoliu rămâne cu mai puţini bani

Cele mai importante modificări aduse proiectului de buget pentru Primăria Capitalei în 2011 au fost legate de obiectivele de investiţii, fiind reduse bugetele pentru Stadionul Lia Manoliu, pentru Strategia de dezvoltare urbană a Capitalei sau reabilitarea urbană a râului Dâmboviţa.

158 afișări
Imaginea articolului Reduceri în bugetul Primăriei Capitalei. Stadionul Lia Manoliu rămâne cu mai puţini bani

Reduceri în bugetul Primăriei Capitalei. Stadionul Lia Manoliu rămâne cu mai puţini bani (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Astfel, obiectivului de investiţii Lia Manoliu îi vor rămâne doar 147.857.000 de lei, după ce i-au fost luate 235 de milioane de lei.

Aceasta a fost doar una din cele aproximativ 50 de modificări aduse proiectului de buget, propuse de consilierii generali ai grupului PDL şi strânse într-un amendament..

Alte modificări ale proiectului de buget au fost aduse la capitolul investiţii legat de lucrări care trebuie continuate. Printre acestea, au fost modificate bugetele pentru Strategia de dezvoltare urbană a Capitalei şi realizarea Planului integrat de dezvoltare urbană, dar şi pentru proiectul privind Definirea regimului tehnic al construcţiilor supuse autorizării în zonele protejate şi în zonele de protecţie ale monumentelor.

De asemenea, au fost reduse bugetele alocate în proiectul de hotărâre pentru lucrări noi ca Strategia de trafic pentru Capitală, pentru concursurile de soluţii de amenajare a Pieţei Victoriei, a Pieţei Unirii şi a Palatului Voievodal "Curtea Veche" sau cele pentru amenajarea spaţiilor supraterane de la Piaţa Universităţii, respectiv Teatrul Naţional şi parcajul ce urmează a fi finalizat.

Au mai fost reduse sau anulate bugetele pentru reabilitarea urbană a râului Dâmboviţa, pentru supralărgirea şoselei Pipera sau pentru pasajul suprateran Splaiul Unirii - Mihai Bravu.

în 2011 Capitala va avea un buget de 4.588.435.000 de lei la care se adaugă suma de 302.023.000 de lei, sume din creditele externe contractate de municipalitate şi alte 217.747.000 de lei care reprezintă sume rezultate ca excedent în anul 2010 şi care, potrivit reglementărilor Ministerului de Finanţe, nu pot fi trecute la capitolul venituri.

În bugetul Capitalei, cheltuielile de personal reprezintă aproape 9 procente, cheltuielile cu bunuri şi servicii reprezintă 23,85%, subvenţiile diferitelor regii 20,14% şi cheltuielile de investiţie aproximativ 40%. Datoria publică a municipalităţii este în cuantum de aproximativ 5 procente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici