REPORTAJ:Cei 4 membri ai unei familii din Timiş morţi în accidentul din Spania se întorceau din vacanţă

Cei patru membri ai familiei Bora morţi în accidentul din Spania - părinţii şi doi copii în vârstă de şase şi şapte ani - se întorceau din vacanţa petrecută la mama femeii. Rudele bărbatului, care locuiesc în Timiş, spun că nu pot accepta moartea acestora, aşteptând rezultatele ADN.

1012 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ:Cei 4 membri ai unei familii din Timiş morţi în accidentul din Spania se întorceau din vacanţă

REPORTAJ:Cei 4 membri ai unei familii din Timiş morţi în accidentul din Spania se întorceau din vacanţă

Familia Bora - Alexandra, în vârstă de 28 de ani, Vasile, de 35 de ani, şi copiii lor, un băiat de şapte ani şi o fetiţă de şase ani - şi-au petrecut vacanţa în Spania, unde se află acum mama femeii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La întoarcerea din vacanţă, ei s-au urcat în microbuzul implicat în accidentul din apropiere de Alicante pentru a merge la aeroport şi a se îmbarca pentru România.

Alexandra şi Vasile erau din satul Gelu, comuna Variaş, din judeţul Timiş, şi se cunoşteau din copilărie, casele în care au crescut fiind una în vecinătatea celeilalte. În ultimii ani, însă, familia Bora locuia în comuna Giroc, de lângă Timişoara.

Părinţii lui Vasile încă locuiesc în satul Gelu, ei fiind anunţaţi, miercuri, de poliţişti despre accidentul în care au fost implicaţi fiul, nora şi nepoţii lor.

Aceştia le-au spus poliţiştilor că nu acceptă moartea rudelor, până în momentul în care probele ADN nu vor confirma acest lucru, iar poliţiştii spun că părinţii bărbatului au avut nevoie de consiliere psihologică după ce au aflat ce s-a întâmplat.

Vasile lucra ca tehnician la o firmă privată, iar Alexandra era angajată la un salon de cosmetică din Timişoara deţinut de Gabriela Udrea, soţia lui Sorin Udrea, liderul unei grupări specializate în infracţiuni cu violenţe.

Pe pagina de Facebook a salonului unde lucra femeia au apărut numeroase mesaje de condoleanţe, după ce angajaţii au postat, de asemenea, următorul mesaj, alături de o fotografie: "Dumnezeu să vă aibă în pază! Mulţumim Alexandra că ne-ai fost colegă şi prietenă în acelaşi timp… Odihniţi-vă în pace ... Condoleanţe familiei din partea staff-ului GBS".

Reprezentanţii salonului de înfrumuseţare au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că au aflat de pe Facebook că în accidentul din Spania a murit şi colega lor şi că acum doresc să ia legătura cu sora Alexandrei, care se află în Germania, pentru a putea ajuta familia atunci când trupurile neînsufleţite vor fi aduse în ţară.

Pe de altă parte, Consulatul onorific al Spaniei la Timişoara a reacţionat, joi, printr-un comunicat de presă, în urma accidentului rutier petrecut în ţara respectivă şi soldat cu moartea a opt persoane, majoritatea din judeţul Timiş.

"Ieri (miercuri - n.r.) a fost cea mai tristă zi de la deschiderea, în octombrie anul trecut, a Consulatului Onorific al Regatului Spaniei la Timişoara. Moartea a opt cetăţeni români în Orihuela (Spania), în urma coliziunii dintre un camion şi microbuzul cu care aceştia se deplasau spre aeroportul din Valencia pentru a veni în Timişoara, a marcat această zi în mod tragic. (...) Din ziua de ieri ne amintim ochi trişti şi înlăcrimaţi intrând în birou, voci tremurânde, eforturile familiilor de a îşi stăpâni plânsul, neputinţa noastră de a face ceva cu adevărat util, neputinţa de a ameliora cât de puţin durerea", spun reprezentanţii Consulatului onorific al Spaniei la Timişoara.

Consulul onorific al Spaniei la Timişoara, José Miguel Viñals, a transmis, prin intermediul aceluiaşi comunicat de presă, condoleanţe familiilor îndoliate.

Microbuzul în care se aflau opt români s-a ciocnit cu un tir intrat pe contrasens, la kilometrul 543 al autostrăzii A-7, în apropiere de Alicante, marţi seară, după care a luat foc şi a ars complet. Toţi cei opt români - şapte pasageri şi şoferul - au murit, fiind vorba de trei bărbaţi, trei femei şi doi copii.

Poliţia spaniolă se concentrează, în prezent, pe identificarea certă a celor opt victime carbonizate în urma accidentului, inclusiv prin recoltarea de probe ADN de la rude, potrivit unor surse din rândul autorităţilor.

Una dintre victime ar fi o femeie în vârstă de 46 de ani. Soţul femeii a confirmat că aceasta trebuia să se întoarcă marţi din Spania, însă nu a ajuns acasă. În prezent, autorităţile spaniole încearcă identificarea rudelor la care femeia venise în vizită, pentru ca acestea să confirme că ea s-a urcat în microbuzul implicat în accident. Probele ADN în acest caz vor fi recoltate de la rudele apropiate din România.

În cazul unei alte femei - Adriana Damian, 51 de ani, din Timişoara, cumnata fostului ministru al Agriculturii Valeriu Tabără -, fiica acesteia a confirmat că mama ei s-a urcat în microbuz. În plus, femeia apare pe lista de pasageri neîmbarcaţi la zborul Spania-România de marţi. Pentru identificare, s-au recoltat probe ADN de la fiica femeii.

"Adriana Damian este sora soţiei mele. Plecase în vizită la fiica ei care lucrează de vreo şapte ani în Spania. Ca în fiecare vară, ea se duce în Spania două-trei săptămâni. Aşa s-a întâmplat şi acum, iar ieri (marţi - n.r.) trebuia să se întoarcă acasă", declara pentru MEDIAFAX Valeriu Tabără.

Fostul ministru al Agriculturii spunea că femeia avea de ales între trei microbuze pentru ajunge la aeroport, însă l-a ales tocmai pe cel care urma să fie implicat în tragicul accident rutier.

Tot din judeţul Timiş era şi Ovidiu Nicolae Smerecinshi, care, potrivit fratelui său, s-a urcat în microbuz. Pentru identificare, fratelui victimei i-au fost recoltate probe ADN. Tânărul, în vârstă de 27 de ani, lucra de câţiva ani în Spania, ca şofer de tir, şi se întorcea acasă la Jimbolia. Peste două săptămâni, el avea programată nunta cu iubita sa, cu care avea o relaţie de aproximativ zece ani.

Şoferul microbuzului - Gheorghe Aurel Pop, în vârstă de 24 de ani - se numără, şi el, printre victime. Tatăl acestuia, care a confirmat că fiul său a condus microbuzul, este aşteptat la morgă, în Spania, potrivit aceloraşi surse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici