REVOCARE Kovesi. DNA reacţionează după decizia CCR: Este momentul să tragem un semnal de alarmă. Ne exprimăm îngrijorarea

Procurorii DNA transmit că sunt îngrijoraţi "faţă de potenţiala afectare a statutului de independenţă a procurorilor", reacţia venind după ce CCR a dispus emiterea decretului de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA.

8880 afișări
Imaginea articolului REVOCARE Kovesi. DNA reacţionează după decizia CCR: Este momentul să tragem un semnal de alarmă. Ne exprimăm îngrijorarea

REVOCARE Kovesi. DNA reacţionează după decizia CCR: Este momentul să tragem un semnal de alarmă. Ne exprimăm îngrijorarea

"În contextul discuţiilor generate de comunicatul emis de Curtea Constituţională a României (CCR) la data de 30 mai 2018, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită punctul de vedere exprimat de procurorii D.N.A. Este momentul să tragem un semnal de alarmă şi să ne exprimăm îngrijorarea faţă de potenţiala afectare a statutului de independenţă a procurorilor, care reprezintă o premisă esenţială a luptei împotriva corupţiei. Fără garanţiile legale existente în prezent, lupta împotriva corupţiei nu ar fi fost posibilă, iar pierderea acestor garanţii riscă să afecteze grav investigaţiile desfăşurate de procurorii anticorupţie", transmit procurorii.

Curtea Constituţională a României a stabilit, cu majoritate de voturi, existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministrul justiţiei şi Preşedintele României, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi.

Curtea Constituţională a arătat, în comunicatul oficial privind decizia de existenţă a conflictului instituţional între preşedinte şi ministrul Justiţiei, că şeful statului urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

"Preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Preşedintelui României, prim-ministrului Guvernului României şi Ministrului Justiţiei şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I", se arată în comunicatul Curţii Constituţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici