România a cerut UE asistenţă pentru inundaţii, Belgia trimite o echipă de intervenţie

România a cerut vineri seară asistenţă din partea Uniunii Europene, pentru a face faţă inundaţiilor grave cu care se confruntă, iar Belgia se pregăteşte să trimită o echipă de intervenţie formată din opt persoane, relatează site-ul radioteleviziunii publice belgiene.

39 afișări
Imaginea articolului România a cerut UE asistenţă pentru inundaţii, Belgia trimite o echipă de intervenţie

România a cerut UE asistenţă pentru inundaţii, Belgia trimite o echipă de intervenţie (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Echipa de reacţie rapidă B-Fast va transporta şi o staţie de epurare a apei, 14 pompe şi cinci generatoare, potrivit rtlinfo.be.

"Protecţia civilă belgiană este specializată în instalarea de sisteme de pompare de mare capacitate. În plus, cum Belgia asigură preşedinţia europeană, este important să transmitem un semnal clar de solidaritate", a declarat Jerome Glorie, director general al Apărării Civile belgiene.

Conform rtlinfo.be, vineri seară, România a cerut ajutor de urgenţă din partea Uniunii Europene. "Belgia trimite o echipă B-Fast ca urmare a acestui apel", se arată într-un comunicat al autorităţilor belgiene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici