România, gândeşte-te! Cum au luat BAC-ul elevii pregătiţi de Gândul

Toţi cei cinci elevi selectaţi de Gândul pentru a participa la campania ROMÂNIA, GÂNDEŞTE-TE! au reuşit să ia examenul în sesiunea a doua a bacalaureatului.

570 afișări
Imaginea articolului România, gândeşte-te! Cum au luat BAC-ul elevii pregătiţi de Gândul

România, gândeşte-te! Cum au luat BAC-ul elevii pregătiţi de Gândul

Cosmin Dumitru, Ionela Iordan, Andrei Burcea, Dragoş Constantin şi Florin Cojocaru s-au pregătit timp de o lună de zile, cu o frecvenţă de trei lecţii a câte doua ore săptămânal, alături de Irina Georgescu, profesor de limba şi literatura română la Colegiul Naţional Sf. Sava, şi de Ovidiu Horobeţ, profesor de matematică la Colegiul Naţional Matei Basarab.

Duminică, când s-au publicat rezultatele la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului din acest an, şi-au văzut munca răsplătită. Indiferent de nota pe care au luat-o, fiecare a putut citi în dreptul numelui său "REUŞIT".

Reuşiseră să câştige o luptă de la care prima oară se întorseseră învinşi, cu atât mai dezamăgiţi şi ruşinaţi poate cu cât era vorba de examenul maturităţii. A fost nevoie doar de dorinţa de a reuşi şi de muncă.

Irina Georgescu, profesoară română

"Au făcut un salt foarte mare. Copiii au putut să se detaşeze de tot ceea ce se spunea despre ei şi să îşi vadă interesul. Au citit, au vrut să ştie şi şi-au dat interesul. Pentru examenul din vară nu citiseră nimic. Acum i-am bombardat cu lectură, le-am deschis cartea. Au fost apoi discuţiile teoretice şi sistematizarea informaţiilor, iar după aceea multe exerciţii", a spus Irina Georgescu.

Ovidiu Horobeţ, profesor matematică

"Cei doi băieţi nu erau la pământ. Luaseră cel puţin patru în sesiunea din vară. Dacă ar fi fost de nota doi, nu aveam cum să-i aduc la cinci. Au fost tot timpul receptivi, s-au implicat, aveau dorinţa de a învăţa, dar şi o bază de cunoştinţe. Nu m-am gândit nicio clipă că nu vor lua acest examen pentru că aveau potenţial şi au lucrat", spune profesorul de matematică Ovidiu Horobeţ.

Citeşte mai multe despre cum au luat bacalaureatul elevii meditaţi de gândul.info pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici