Românii se tratează de boli în străinătate. Creştere majoră a numărului de pacienţi care ajung la WPK din Viena

Numărul pacienţilor români care s-au tratat la spitalul privat Wiener Privatklinik (WPK) din Viena a crescut cu 116%, ajungând la 320, în primele şase luni din 2017, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat transmis joi de instituţie.

299 afișări
Imaginea articolului Românii se tratează de boli în străinătate. Creştere majoră a numărului de pacienţi care ajung la WPK din Viena

Românii se tratează de boli în străinătate. Creştere majoră a numărului de pacienţi care ajung la WPK din Viena

Cele mai solicitate servicii medicale au fost cele de oncologie, în procent de 60%, urmate de cererea unei a doua opinii şi serviciile de control (10%), ortopedie, traumatologie şi medicină sportivă, dar şi tratamentul afecţiunilor cardiovasculare şi ORL.

Pacienţii români reprezintă 20% din totalul pacienţilor străini trataţi în cadrul spitalului, fiind a doua naţionalitate ca pondere, după pacienţii din Federaţia Rusă. Aproape 3.000 de pacienţi internaţionali sunt diagnosticaţi şi trataţi în WPK.

„Unul dintre principalii factori care a favorizat afluxul mare de pacienţi români în prima jumătate a acestui an a fost deschiderea reprezentanţei WPK în Bucureşti şi lărgirea echipei de management a pacienţilor internaţionali atât la Viena cât şi la Bucureşti. Această echipă transmite dosarul medical al pacientului către echipa medicală, obţine de la aceasta o propunere medicală iniţială pe care o comunică pacienţilor, consiliază pacienţii în alegerea doctorului potrivit pentru fiecare afecţiune, şi oferă pacienţilor suport pentru deplasarea de urgenţă şi cazare la Viena. Cei mai mulţi pacienţi români ajung la noi pentru o a doua opinie (second opinion) şi tratamente medicale care nu sunt disponibile deloc sau nu la acelaşi nivel de calitate în ţară. Printre acestea se află imunoterapia, cel mai modern tratament al cancerului, care nu este deocamdată disponibil în România”, a declarat Ema Diea, directorul departmanentului de marketing şi business development al spitalului Wiener Privatklinik.

În 2016, WPK a înregistrat o cifră de afaceri de 70 milioane de euro, dintre care 40% a fost generată de pacienţii internaţionali. Rata de ocupare a spitalului este de circa 85%.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici