Saga Spitalului din Sibiu continuă: Containerele cu saloane pentru pacienţi COVID-19 sunt sub vizorul DNA

Containerele achiziţionate cu 6 milioane de lei, în care sunt dispuse saloane pentru pacienţi COVID-19, în curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, sunt sub vizorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorii cerând unităţii medicale mai multe documente.

411 afișări
Imaginea articolului Saga Spitalului din Sibiu continuă: Containerele cu saloane pentru pacienţi COVID-19 sunt sub vizorul DNA

Saga Spitalului din Sibiu continuă: Containerele cu saloane pentru pacienţi COVID-19 sunt sub vizorul DNA

Lucrările la obiectivul de investiţii al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu la obiectivul "Amplasarea provizorie şi reversibilă construcţii modulare secţii spital" au fost finalizate la începutul lunii octombrie, valoarea totală a proiectului fiind de 6.056.100 lei, bani din fondurile Consiliului Judeţean Sibiu.

Toate documentele acestei investiţii, despre care s-a spus la acea vreme că este cel mai important obiectiv din acest an al Spitalului, au fost cerute de DNA.

„Având în vedere că pe rolul Direcţiei Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Alba Iulia, există înregistrat un dosar penal cu privire la săvârşirea unor infracţiuni prevăzute de Legea 78/2000, prin Ordonanţa procurorului din cadrul DNA s-a dispus în data de 25.08.2020, predarea în fotocopie a documentelor referitoare la procedura privind atribuirea contractului de lucrări <Amplasare provizorie şi reversibilă - construcţii modulare spital> precum şi plăţile efectuate până în prezent. SCJU Sibiu a răspuns acestei solicitări în data de 3 septembrie, predând documentele solicitate", a declarat Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Lucrarea a constat în realizarea a două pavilioane modulare, amplasate în spatele pavilionului Chirurgical, cu o suprafaţă de circa 750 de mp. Aceste două module au fost concepute pentru a completa secţiile chirurgicale pentru îngrijirea şi tratamentul pacienţilor, dar în primă fază, în condiţiile actuale de pandemie, funcţionează pentru pacienţii COVID.

Conducerea Spitalului de Urgenţă Sibiu a fost preluată de Armata, după ce fostul director şi-a dat demisia. 

Fostul director al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Liliana Coldea, a demisionat, după aproape o săptămână de la solicitarea vicepremierului Raluca Turcan care a acuzat presiuni şi jocuri politice, considerând că sistemul sanitar din Sibiu nu a avut de suferit de când ea este manager.

Liliana Coldea a preluat mandatul de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă în 11 mai, după un concurs contestat, la care a fost singurul concurent.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici