Sălile de sport sunt singurele care au rămas neafectate de restricţii, din cauza COVID-19

  • La sala de sport poţi merge doar cu rezervare
  • Fiecare persoană trebuie să aibă alocată o suprafaţă de 7 metri pătraţi
  • La intrare, clienţii trec printr-un triaj epidemiologic
3444 afișări
Imaginea articolului Sălile de sport sunt singurele care au rămas neafectate de restricţii, din cauza COVID-19

Sălile de sport sunt singurele care au rămas neafectate de restricţii, din cauza COVID-19

Cu atâtea decizii ba de închidere, ba de deschidere, te întrebi, probabil, unde mai poţi merge liniştit să te relaxezi. Aparent, la sala de sport. Sălile de sport sunt singurele care, din 15 iunie, de când au fost deschise, nu au mai intrat în colimatorul autorităţilor. Nu uita, însă, că şi aici trebuie să respecţi câteva reguli de distanţare socială şi de protecţie, ca să nu te îmbolnăveşti de COVID-19.

Denisa Coşoveanu stă opt ore zilnic la birou. Ea lucrează în Craiova, la o firmă din domeniul telecomunicaţiilor. De trei ori pe săptămână merge la sală, unde se relaxează făcând kangoo jumps.

Denisa Coşoveanu, clientă sală de sport: Am ales să vin la această sală pentru că respectă toate măsurile de distanţare, de dezinfecţie, şi încercăm să ne continuăm viaţa. În primul rând să ne păstrăm psihicul cât mai bine.

Tot la sala de sport se relaxează şi Catrinel, de 25 de ani. Ea lucrează la o companie în domeniul gazelor naturale şi urmează şi cursurile unui master în domeniu. Seara îşi face timp pentru o oră de step aerobic împreună cu Adina, instructoarea sa.

Catrinel, clientă sală de sport: Fac sport pentru că e bine pentru psihicul meu, mă ajută şi când am anumite probleme la muncă. După o zi aglomerată de muncă vin şi mă destresez la sport.

Adina Tone, instructor step-aerobic: Eu predau step aerobic, care este un antrenament foarte dinamic. Prima parte conţine cardio, după care, la sol, exerciţii statice. Din fericire, nu s-a schimbat nimic. În continuare fetele vin pentru că au înţeles că este foarte sănătos şi foarte important să facem mişcare în perioada asta.

Max, antrenor de fitness la sala de sport Melodi, din Craiova, spune că odată cu redeschiderea sălii, în luna iunie, numărul clienţilor este la fel de mare ca înainte de pandemie. Clienţilor li se măsoară temperatura la intrare, li se asigură un spaţiu de 7-10 metri pătraţi de persoană, iar într-un grup limita este de maximum 10 persoane.

Max, antrenor de fitness: Noi încă funcţionăm, încă rezistăm. Clienţii la sală, în mare parte, sunt cam aceiaşi. Distanţa se respectă, totul e ok. Avem dezinfectant, măşti, unde e nevoie, la intrare în recepţie. În sală, ei bine, nu trebuie să purtăm măşti.

În Craiova, rata de incidenţă COVID-19 este de aproximativ 2 cazuri la o mie de locuitori. Restaurantele, teatrele, cinematografele, sălile de spectacole şi sălile de jocuri de noroc au fost redeschise, dar funcţionează la 30% din capacitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici