Când şcolile se închid, un after school poate fi soluţia ideală pentru unii părinţi

  • La Craiova, şcolile şi grădiniţele se închid în perioada 21 octombrie – 3 noiembrie
  • 50.854 elevi vor învăţa online
  • Afterscoolurile şi-au adaptat programul pentru a prelua elevii care n-au cu cine sta acasă
740 afișări
Imaginea articolului Când şcolile se închid, un after school poate fi soluţia ideală pentru unii părinţi

Şcolile se închid şi se închid şi se deschid peste noapte. Ştii deja asta, dar tot nu reuşeşti să-ţi adaptezi programul pentru a fi alături de copilul tău. Dacă ai fost inspirat şi ţi-ai înscris deja copilul la un after school, poţi sta liniştit. Acestea nu sunt instituţii de învăţământ, aşa că rămân deschise.

Cel puţin la Craiova, unde, pentru următoarele două săptămâni şcoala se mută în online, după ce rata de infectare a trecut de 3 cazuri la mia de locuitori.

Ionica Dumitraşcu este mama unui copil de clasa întâi. Băieţelul venea la after school după ce termina cursurile la şcoală. Acum, vine aici de la ora 8 dimineaţa.

„Pentru mine este foarte important. Eu şi soţul meu lucrăm de dimineaţă. Amândoi avem un program foarte încărcat şi ne este imposibil să ne ocupăm de activităţile copilului, de teme. Un after school este foarte important pentru noi”, spune ea.

Anca Dumitrescu, proprietarul after schoolului spune că în această perioadă cererile din partea părinţilor au crescut, însă grupele nu pot fi modificate. În schimb, pentru cei 80 de copii înscrişi deja aici, programul a fost modificat, iar copiii pot veni de la 8 la 17. Cadrele didactice de aici îi ajută să participe la cursurile online.

„Astăzi, de exemplu, au venit cu toţii de dimineaţă. Este puţin difierit, dar le şi uşurăm puţin programul. Adică ne şi jucăm în acest timp pentru că nu pot să stea numai în clase, dar se şi lucrează foarte mult pe ceea ce au de făcut pentru şcoală”, explică Anca Dumitrescu, proprietar After School Art Craiova.

11 cadre didactice se ocupă de copii. Aceştia îi ajută să-şi facă temele, dar şi să înveţe engleză şi germană, sau le ţin cursuri de dezvoltare personală. Pentru timpul pe care copiii îl petrec la after school, părinţii plătesc lunar 1100 lei pentru fiecare copil.  

After schoolul are opt grupe de şcoală. Clasele sunt organizate pe două nivele, pe o suprafaţă de 400 metri pătraţi. Copiii sunt triaţi la sosirea la after school, în clase trebuie să poarte măşti şi să păstreze distanţa de 1,5 metri între ei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici