Secţia ATI a unui spital judeţean din România nu are autorizaţie ISU şi nici nu poate obţine una. Care ar putea fi soluţia

  • Pavilionul în care funcţionează Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu nu are autorizaţie ISU şi nici nu o poate obţine, fiind construit în anii `70
  • Singura modalitate de avizare este reabilitarea completă a întregului pavilion chirurgical
1676 afișări
Imaginea articolului Secţia ATI a unui spital judeţean din România nu are autorizaţie ISU şi nici nu poate obţine una. Care ar putea fi soluţia

FOTO: Facebook

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu nu poate obţine autorizaţie ISU pentru pavilionul chirurgical că spitalul este foarte vechi. Blocul unde sunt secţiile Chirurgie 1, Chirurgie 2, Ortopedie – Traumatologie, Urologie, Terapie Intensivă este construit în anii `70.

„Pentru pavilionul chirurgical al SCJU Sibiu, unde se regăseşte şi Secţia ATI, nu poate fi obţinută autorizaţia ISU, întrucât clădirea este una veche şi nu corespunde normelor actuale pentru obţinerea autorizaţiei. Pentru a putea obţine autorizarea ISU conform solicitărilor actuale este necesară reabilitarea completă a pavilionului”, a spus Liliana Coldea, directorul Spitalului din Sibiu.

Şi Unitatea de Primiri Urgenţe este în acelaşi pavilion, însă pentru această secţie s-a obţinut autorizaţie în vara anului 2017, ca urmare a extinderii ei.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu este unul dintre cele mai vechi spitale din ţară, inaugurat în 1857, cu mai multe pavilioane, iar în decursul timpului multe dintre ele au fost complet reabilitate, astfel că sunt autorizate ISU. Este vorba de Secţia Clinică de Boli Infecţioase, Secţia Clinică de Recuperare Medicină Fizică şi Balneologie 1, Secţia Clinică de Recuperare Medicină Fizică şi Balneologie 2, Ambulatoriul, Centrul de Cercetare Invazivă şi Noninvazivă în domeniul patologiei cardiace şi vasculare (CVASIC) şi UPU. Aviz ISU au secţiile Neurochirurgie, Oftalmologie, CVASIC, corp nou ATI - etaj, secţii chirurgicale, respectiv Urologie, Ortopedie.

Judeţul Sibiu are cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2, luni incidenţa fiind de 8,83 la mia de locuitori, iar în municipiu, aflat în carantină, de 13,45 la mie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici