Şeful centrului în care un copil a fost legat, DEMIS din funcţie. Alţi patru angajaţi, concediaţi

Şeful centrului din Sectorul 6 unde se fac cercetări după ce un copil a fost legat în curte a fost demis din funcţie, iar pentru trei îngrijitoare şi pentru asistentul medical s-a dispus desfacerea contractelor de muncă, a anunţat, miercuri, Primăria Sectorului 6.

464 afișări
Imaginea articolului Şeful centrului în care un copil a fost legat, DEMIS din funcţie. Alţi patru angajaţi, concediaţi

Şeful centrului în care un copil a fost legat, demis din funcţie. Alţi patru angajaţi, concediaţi (Imagine: Shutterstock)

Potrivit sursei citate, cercetarea disciplinară începută la Complexul de Servicii Sociale "Istru" - Case de tip familial, după ce în presă au apărut imagini cu un copil legat de o uşă, în curtea instituţiei, a fost finalizată miercuri.

În urma cercetării disciplinare s-a dispus demiterea din funcţie a şefului centrului, urmând ca acesta să fie trimis în cercetare pentru suspiciunea de abuz.

De asemenea, s-a dispus desfacerea contractelor de muncă, în conformitate cu articolul 248 alineatul 1, litera e) din Codul muncii, a trei îngrijitoare şi a asistentului medical, persoane angajate în cadrul Complexului de Servicii Sociale "Istru", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 6.

Rezultatele cercetării disciplinare au fost trimise Poliţiei Sectorului 6, pentru clarificarea împrejurărilor în care faptele au avut loc şi completarea procedurilor de cercetare care se impun în cazul suspiciunii unei situaţii de abuz.

De asemenea, toată documentaţia, măsurile şi demersurile efectuate de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 6, respectiv deciziile de suspendare din funcţie, deciziile de desfacere a contractelor de muncă, referatele cu propunerile directorului executiv, au fost transmise Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.

"Reamintim că acest incident regretabil reprezintă o situaţie izolată şi fără precedent în activitatea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector 6", se mai arată în comunicatul citat.

Preşedintele ANPDCA, Gabriela Coman, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că a trimis Corpul de control la Complexul de servicii sociale Istru din Sectorul 6 după ce în presă au apărut imagini cu un copil din centru care era legat.

Gabriela Coman a precizat că imaginile au fost surprinse de o persoană care locuieşte în vecinătatea centrului şi au fost trimise presei luni după-amiază, când DGASPC Sector 6 a început o anchetă.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 a început, în acest caz, urmărirea penală "in rem", pentru rele tratamente aplicate minorului, lipsire de libertate în mod ilegal şi abuz în serviciu, a declarat pentru MEDIAFAX, procurorul Sebastian Mierliţă, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Anchetatorii urmează să decidă cu privire la ce persoane vor extinde urmărirea penală.

"Se fac audieri în vederea identificării autorilor", a declarat procurorul Sebastian Mierliţă.

Anchetatorii au chemat, marţi, la audieri mai multe persoane angajate la Complexul de Servicii Sociale "Istru". Ancheta deschisă de procurori a fost demarată în urma unei sesizări făcute de reprezentanţii DGASPC Sector 6.

La rândul său, ANPDCA a făcut sesizare penală la Poliţia Sectorului 6. De asemenea, ANPDCA s-a adresat Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, căreia i-a solicitat începerea unei anchete la Complexul de servicii sociale Istru, pentru răspundere disciplinară.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici