Senat: Susţinerea tezei de doctorat se poate face în termen de patru ani de la terminarea studiilor

Susţinerea tezei de doctorat se va putea face în termen de patru ani de la terminarea studiilor universitare de doctorat cu acordul senatului universitar şi al conducătorului doctoratului, au decis, luni, senatorii.

767 afișări
Imaginea articolului Senat: Susţinerea tezei de doctorat se poate face în termen de patru ani de la terminarea studiilor

Senat: Susţinerea tezei de doctorat se poate face în termen de patru ani de la terminarea studiilor (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Ei au adoptat, în acest sens, o iniţiativă legislativă pentru modificarea Legii 288/2004 privind organizarea studiilor universitare, propusă de deputatul Mircea Grosaru (RO.AS.IT - minorităţi).

Senatul a adoptat acest proiect în calitate de Cameră decizională, actul normativ întrunind 128 de voturi "pentru" şi şapte voturi "împotrivă".

Legea 288/2004 prevedea că susţinerea tezei de doctorat se poate face în termen de maximum trei ani de la terminarea studiilor universitare de doctorat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici