Sibiu: Doi copii şi părinţii lor, la spital după ce au fost găsiţi inconştienţi în locuinţă, intoxicaţi cu monoxid de carbon

Doi copii şi părinţii lor au fost transportaţi, sâmbătă după-amiază, la spitale din municipiul Sibiu după ce au fost găsiţi de echipele de intervenţie de la ISU în locuinţă. Toţi membrii bamiliei s-au intoxicat cu monoxid de carbon din cauza unei defecţiuni la hornul centralei termice, copiii şi mama lor fiind internaţi în stare stabilă, în timp ce tatăl este în comă.

821 afișări
Imaginea articolului Sibiu: Doi copii şi părinţii lor, la spital după ce au fost găsiţi inconştienţi în locuinţă, intoxicaţi cu monoxid de carbon

Sibiu: Doi copii şi părinţii lor, la spital după ce au fost găsiţi inconştienţi în locuinţă (Imagine: Mihai Dascalescu/ Mediafax Foto)

UPDATE 22:15 - Cei doi copii şi părinţii lor găsiţi inconştienţi în locuinţă, intoxicaţi cu monoxid de carbon

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Bianca Săbău, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că cei doi copii şi părinţii lor care au fost găsiţi inconştienţi în locuinţa lor din municipiul Sibiu au suferit o intoxicaţie cu monoxid de carbon.

"Colegii noştri care au fost la faţa locului au descoperit o defecţiune la hornul centralei termice. S-au făcut măsurători în locuinţă şi nu au fost descoperite alte substanţe periculoase", a spus Bianca Săbău.

Potrivit acesteia, cei doi copii au fost transportaţi la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, în stare stabilă, fiind sub supravegherea medicilor.

De asemenea, părinţii copiilor sunt în grija medicilor de la Spitalul Judeţean Sibiu.

"Bărbatul a suferit intoxicaţie cu gaze cu ardere incompletă, fiind adus în hipotermie. Este în comă de gradul întâi, internat pe Secţia Anestezie Terapie Intensivă", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu.

Starea femeii este stabilă, dar rămâne şi ea sub supraveghere.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Bianca Săbău, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că mai multe echipaje au fost alertate după ce rudele unei familii din municipiul Sibiu au sesizat că nu li se răspunde la apelurile telefonice.

Ea a spus că la casa familiei respective, de pe strada Anghel Saligny, au intervenit autospeciala SMURD de transport victime multiple şi un echipaj de descarcerare.

Ea a afirmat că, după confirmarea faptului că sunt mai multe persoane în locuinţa indicată, echipajul de descarcerare a pătruns în imobil, urcând cu scara la etajul întâi şi intrând pe geamul de la baie.

După pătrunderea în locuinţă, pompierii au deblocat uşa şi echipajele de salvare au intrat în casă.

"În locuinţă au fost găsite patru persoane: o fetiţă de nouă ani şi un băiat de 15 ani, în stare de semiconştienţă, dar şi părinţii celor doi - în vârstă de aproximativ 48, respectiv 52 de ani - inconştienţi", a spus Bianca Săbău.

Copiii au fost preluaţi de echipajul SMURD şi au fost transportaţi la Spitalul de Pediatrie din municipiul Sibiu, în timp ce părinţii au fost duşi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, femeia fiind în stare stabilă, iar bărbatul în continuare inconştient.

Pompierii nu au stabilit cauza producerii incidentului, fiind deschisă o anchetă.

De asemenea, la locul incidentului au fost chemaţi reprezentanţii E. On Gaz pentru a face verificări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici