Spitalul Judeţean Drobeta Turnu Severin: Pacienţi câte doi în pat, gândaci şi mobilier rupt

Pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin stau câte doi într-un pat, din cauza aglomeraţiei, întrucât anumite saloane sunt în reabilitare, aceştia reclamând aerul irespirabil, gândacii care mişună printre instalaţiile sanitare, mobilierul rupt, dar şi dezinteresul medicilor.

297 afișări
Imaginea articolului Spitalul Judeţean Drobeta Turnu Severin: Pacienţi câte doi în pat, gândaci şi mobilier rupt

Spitalul Judeţean Drobeta Turnu Severin: Pacienţi câte doi în pat, gândaci şi mobilier rupt (Imagine: http://www.spitjudseverin.ro)

În secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin în mai multe saloane erau, marţi, paturi în care stăteau câte două paciente, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am două infarcturi, diabet şi alte dureri. E cumplit! Eu nu mai pot nici să respir. Nu mai am nici echilibru acum. E foarte cald", a declarat o bătrână cu probleme cardiace, internată în spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin.

"Nu au locuri. De ieri au adus-o pe dânsa şi stă cu mine aici în pat. Dormim una la un cap, una la un cap.E cald, stăm cu uşa deschisă, cu geamurile. Sunt bolnavă cu inima, am dureri de nu pot să respir", a declarat şi colega de pat a bătrânei.

Pe de altă parte, aparţinătorii pacienţilor internaţi în cea mai mare unitate spitalicească din judeţul Mehedinţi reclamă igiena precară din băile spitalului şi mobilierul rupt, în care bolnavii nu îşi pot păstra mâncarea. Saloanele, care au şapte paturi, sunt dotate cu chiuvete, însă bolnavii reclamă că este plin de gândaci.

“Nu vine nimeni de bine, vine de bolnav Şi ca să stai doi în pat, să miroşi picioarele unul altuia?! Maică-mea nu a fost la toaletă deloc. E mizerie, nu poate! Sunt şi gândaci, uitaţi cum merg gândacii. Păi aşa este în spital? De ce plătim sănătatea? Aducem mâncare de acasă, dar cum o poate mânca, e plin de gândaci! (...) Sub orice critică, mai bine prefer să mor decât să stau aici în spital!”, a declarat marţi, Dumitra Bijan, mama unei paciente internată în secţia de Cardiologie a Spitalului din Drobeta Turnu Severin.

În plus, un bărbat a cărui mamă în vârstă de 78 de ani este internată în acelaşi spital a acuzat, marţi, şi lipsa de interes a medicilor pentru pacienţi, explicând că femeia a fost adusă cu o ambulanţă vineri, la Spitalul din Turnu Severin, iar medicii nu ar fi îngrijit-o.

"Maică-mea s-a internat pe urgenţă vineri. Nu a fost consultată de niciun cardiolog de vineri până în această dimineaţă (n.r. - marţi), la ora 10.00. Doctorii şi-au luat cunoştinţele. Pe maică-mea nu a întrebat-o nimeni: «Doamnă, dumneata ai venit la intervenţii?». A făcut un preinfarct. Sunt nemulţumit, i-au pus câte doi în pat. În starea asta, cum se poate trata ea câte doi în pat? Nu se poate treaba asta!", a declarat, revoltat, Petru Rădulescu.

În replică, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin, medicul Cristian Jianu, a declarat că femeia ar fi primit îngrijirile de care a avut nevoie, iar aglomeraţia s-a creat din cauză că Secţia de Cardiologie are un tronson în reabilitare, iar paturile sunt mai puţine.

"Pacienta a fost tratată, dovadă este foaia de observaţie, a primit medicamente, s-a verificat în cursul dimineţii acest lucru. Situaţia cu doi în pat este o situaţie temporară, creată de reabilitarea tronsonului B. Automat 21 de paturi ni se iau din economia generală a secţiei. Fiind şi zile libere, pe perioada respectivă s-au aglomerat foarte mulţi pacienţi, doi în pat. Situaţia se reglementează zilele următoare pentru că noi începem să facem ieşiri în cursul săptămânii.”, a explicat purtătorul de cuvânt alk Spitalului din Drobeta Turnu Severin.

Jianu a mai spus că în Secţia de Cardiologie erau internaţi, marţi, 53 de pacienţi în cele 47 de paturi disponibile, iar de vină pentru gândacii din saloane şi igiena precară ar fi faptul că spitalul este subfinanţat.

"Toată problema este, până la urmă, o chestiune de finanţare. Atâta timp cât nu reuşim să asigurăm o finanţare corespunzătoare serviciilor din spital, este clar că astfel de situaţii o să mai întâlnim. Acest spital, abia de anul trecut au început reabilitările anumitor tronsoane, este o clădire veche de prin 1967, are o mulţime de probleme care au apărut pe parcurs şi evident, pentru întreţinerea unui astfel de spital trebuie bani foarte mulţi. Într-un judeţ care are o economie destul de fragilă, ca să nu spun altfel, e evident că banii nu sunt suficienţi ca să ai o unitate spitalicească, unde toate lucrurile să strălucească de curăţenie, unde grupurile sanitare să fie minunate", a mai spus Jianu.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin are o mie de paturi, dintre care 700 sunt în clădirea centrală, iar restul în secţiile externe ale unităţii medicale.

La începutul lunii iunie, unitatea sanitară avea datorii de aproximativ 6,5 milioane lei.

Reprezentanţii spitalului spun că în medie, consumul lunar al unităţii medicale este de 5,2 milioane lei, în timp ce de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate primeşte, prin contract, suma de 4,8 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici