Studiu Avangarde: 51% din respondenţii unui sondaj nu ar da notă de trecere Guvernului în gestionarea crizei sanitare

  • 815 români au răspuns unui studiu efectuat de Avangarde.
  • 51% din aceştia ar opta pentru revenirea elevilor în şcoli.
  • 73% din respondenţi consideră că România merge într-o direcţie greşită.
  • 61% din ei nu ar merge la vot pe 6 decembrie din cauza creşterii numărului de infectări.
  • Studiul este făcut la nivel naţional, urban şi rural.
1197 afișări
Imaginea articolului Studiu Avangarde: 51% din respondenţii unui sondaj nu ar da notă de trecere Guvernului în gestionarea crizei sanitare

Românii sunt nemulţumiţi de modul în care Guvernul a gestionat criza sanitară din ultimele luni, motiv pentru care nu ar da nici măcar notă de trecere Executivului. 

În plus, cei mai mulţi părinţi şi-ar dori ca ai lor copii să se întoarcă la şcoală. O arată un studiu Avangarde realizat zilele trecute, la care au răspuns 815 persoane adulte din ţară.

51% din respondenţi consideră că elevii ar trebui să se întoarcă la clase. 35% vor să continue cursurile online, în timp ce alţi 14% nu au oferit vreun răspuns.

Mai mult, 56% dintre cei care au răspuns cred că sistemul de educaţie online nu este eficient şi doar 29% au încredere în acest sistem la distanţă.

Din tot eşantionul, 73% sunt de părere că lucrurile se îndreaptă într-o direcţie greşită în România, iar 51% dintre respondenţi nu ar da nici măcar notă de trecere Guvernului pentru modul în care a fost gestionată situaţia epidemiologică.

Românii nu sunt de acord nici cu închiderea pieţelor, în procent de 72%. 

În plus, 64% din cei 815 de români se aşteaptă la o criză economică majoră în 2021. 

În gestionarea epidemiei, cetăţenii au încredere în doctori, în proporţie de 57%, când vine vorba de gestionarea epidemiei. 
 
Doar 10% cred că Guvernul poate rezolva situaţia, 9% îşi pun speranţele în autorităţile locale şi doar 7% în preşedinte.
 
Studiul a fost realizat în perioada15-17 noiembrie, pe un eşantion de 815 persoane adulte din România, prin interviuri telefonice.
Marja de eroare este de 3,3% pentru un nivel de încredere de 95%.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici