Toader îl ameninţă pe Dragnea: Va veni un moment în care voi vorbi mai mult şi mai multe/ Ce spune despre DEMISIE

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi, că nu îşi va da demisia deoarece nu poate abandona ceea ce şi-a asumat şi că nu îşi poate închide biroul doar pentru zvonurile privind remanierea acestuia.

8390 afișări
Imaginea articolului Toader îl ameninţă pe Dragnea: Va veni un moment în care voi vorbi mai mult şi mai multe/ Ce spune despre DEMISIE

Toader nu renunţă la funcţie: Nu pot să închid biroul pentru că am auzit că mă remaniază

„Îi întrebaţi pe dânşii, nu pe mine. Eu efectiv îmi exercit atribuţiile până în momentul în care în Monitorul Oficial apare cu nume, prenume alt ministru. De ce? Pentru că este un principiu care spune că trebuie să asiguri continuitatea activităţii autorităţii. Eu nu pot acum să închid biroul pentru că am auzit că mă remaniază”, a declarat Tudorel Toader, în Parlament, întrebat cum va mai rămâne la minister dacă PSD nu îl mai susţine.

El a afirmat că nu îşi va da demisia, deoarece niciodată nu a abandonat obligaţiile pe care şi le-a asumat.

„Demisiile nu sunt numai de onoare. Demisiile sunt din multe considerente. Eu am trecut prin multe experienţe profesionale, dar niciodată nu am abandonat obligaţiile pe care mi le-am asumat”, a adăugat Toader.

Referitor la declaraţiile făcute în ultima perioadă de liderul PSD, Liviu Dragnea, Toader a menţionat că, în ceea ce-l priveşte, va veni un moment în care va vorbi mai mult şi mai multe.

„Lasă. Întrebaţi-l pe dânsul de ce, iar eu dau răspunsuri parţiale, dar probabil că va veni un moment în care voi vorbi şi mai mult şi mai multe”, a declarat Tudorel Toader, în Parlament, întrebat dacă s-a simţit umilit la Bruxelles aşa cum spunea Liviu Dragnea pentru că a fost cu doar câteva articole din Ordonanţa pe care intenţiona să o dea.

Afirmaţiile lui Tudorel Toader vin în contextul în care, săptămâna trecută, liderul PSD Liviu Dragnea a afirmat că Tudorel Toader s-a umilit la Bruxelles, deoarece a mers cu 7-8 articole din OUG pe codurile penale. „Să meargă la Bruxelles cu 7-8 articole, într-o mare umilinţă. În ceea ce priveşte codurile, parlamentul să îşi urmeze cursusl. Aceste legi trebuie să fe finalizate. Gvernul trebuie să se ocupe de programul de guvernare.Nu putem să lăsăm să se discute despre teme parazit luni de zile”, susţinea Liviu Dragnea, pe 5 aprilie.

Liviu Dragnea, a anunţat, miercuri, că PSD şi l-a asumat pe Tudorel Toader ca ministru al Justiţiei, însă nu ştie cât timp se va mai întâmpla asta, precizând că „se pare că PSD-ul nu şi-l mai asumă". Anterior, liderul PSD declara că nu va propune ca Tudorel Toader să fie remaniat, dar nici nu se poate opune ca discuţia să aibă loc în Comitetul Executiv al PSD. Totodată, premierul poate veni să anunţe în şedinţă că vrea remanierea ministrului Justiţiei, a precizat liderul PSD.

Referitor la o posibilă demitere a ministrului Justiţiei, Viorica Dăncilă a declarat că va lua o decizie după ce va asculta părerea colegilor în şedinţa Comitetului Executiv al PSD. Premierul a precizat că va prezenta social-democraţilor evaluarea sa în legătură cu Tudorel Toader.

Senatul a amânat pentru a doua oară plenul în care trebuia dezbătută şi votată moţiunea simplă prin care Opoziţia cerea demisia lui Tudorel Toader. Motivul a fost la fel ca în plenul de luni neîntrunirea cvorumului necesar desfăşurării lucrărilor şedinţei.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici