Video Toader, despre scrisoarea lui Dăncilă privind posibile ingerinţe ale Comisiei Europene în justiţie: Voi răspunde astăzi

Ministerul Justiţiei a declarat, marţi, că va răspunde în cursul zilei scrisorii premierului cu privire la documente care ar fi fost transmise de Comisia Europeană în perioada 2012-2018 prin care cereau situaţii şi stabilirea paşilor de urmat în cazuri de presupusă corupţie la nivel înalt.

339 afișări

"Am primit scrisoarea respectivă. Cu siguranţă voi da răspunul în cursul zilei de astăzi. Acum plec la CSAT. Am lăsat o echipă care să verifice corect, riguros dacă există astfel de solicitări. Când vin de la Cotroceni, vom avea răspunsul, îl vom verifica şi-l transmitem doamnei premier", a declarat Tudorel Toader.

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut, luni seara, ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să îi comunice ”cu celeritate” dacă în perioada 2012-2018 Comisia Europeană a mai transmis documente prin care cereau situaţii şi stabilirea paşilor de urmat în cazuri de presupusă corupţie la nivel înalt.

Reprezentanţa Comisiei Europene a precizat, luni, pentru MEDIAFAX, că nu comentează despre documente apărute în presă „din surse neoficiale”, după ce un document din 2012 privind MCV, făcut public duminică, conţinea şi o listă de persoane cu probleme penale.

„Ca o regulă generală, Comisia Europeană nu comentează despre documente apărute în presă cu atribuirea <din surse neoficiale>”, potrivit răspunsului Reprezentanţei Comisiei Europene la solicitarea MEDIAFAX.

Este vorba despre un document din 10 octombrie 2012, adresat Guvernului României, care prezintă o listă de 21 de cerinţe ale Comisiei Europene în legătură cu MCV, prezentat de Antena 3.

Unul dintre puncte prevede descrierea situaţei si stabilirea paşilor de urmaţi în cazuri de corupţie cunoscute, fiind date şi nume: Gheorghe Copos, Adrian Năstase, Şerban Brădişteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeş, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu, Tudor Chiuariu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici