Traian Băsescu a împlinit astăzi 61 de ani. Ce urări a primit preşedintele României din partea liderilor politici

Preşedintele României, Traian Băsescu a împlinit astăzi 61 de ani. Diverse figuri emblematice ale politicii româneşti i-au transmis şefului statului urări cu ocazia zilei de naştere, fie că a fost vorba de reprezentanţi din PDL, PSD sau PNL.

861 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu a împlinit astăzi 61 de ani. Ce urări a primit preşedintele României din partea liderilor politici

Traian Băsescu a împlinit 61 de ani. Ce urări a primit preşedintele României din partea liderilor politici (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Traian Băsescu s-a născut în data de 4 noiembrie 1951 în localitatea Basarabi, actualul oraş Murfatlar din judeţul Constanţa. Şeful statului român îşi serbează astăzi cea de-a 61 aniversare, cu această ocazie reprezentanţi ai partidelor politice din România adresândui urări.

Primul politician care i-a urat lui Traian Băsescu a fost copreşedintele ARD Mihai Răzvan Ungureanu. Acesta a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că îi urează lui Băsescu sănătate, viaţă lungă şi bucurie, ca "oricărui român care împlineşte o vârstă în oricare dintre zilele anului".

"O fac în nume personal şi oricărui român care împlineşte o vârstă în oricare dintre zilele anului îi doresc sănătate, viaţă lungă şi bucurie", a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

Cea mai reticient în ceea ce priveşte urările pentru preşedintele României a fost deputatul PNL Ludovic Orban.

Acesta a fost întrebat sâmbătă ce îi transmite lui Traian Băsescu cu ocazia împlinirii celor 61 de ani. Orban a spus că nu are ce să îi ureze lui Băsescu, adăugând că de mesajecu ocazia zilei de naştere ar trebui săi îi fie transmise şefului statului de către Elena Udrea, Gheorghe Flutur, Gheorghe Ştefan, Roberta Anastase, Monica Ridzi, adică cei pe care i-a promovat în viaţa publică.

"Nu lansez mesaje decât către oameni care îmi sunt apropiaţi, pe care îi apreciez, oameni care reprezintă ceva pentru mine. Chiar nu am ce să-i transmit, să-i transmită mesaje Elena Udrea, să-i transmită mesaje Flutur, Pinalti, Roberta Anastase, Monica Ridzi şi toţi cei pe care i-a promovat în viaţa publică", a spus Orban.

De cealaltă parte, colegul de partid al lui Ludovic Orban, Eugen Nicolăescu le-a spus jurnaliştilor că îi transmite lui Traian Băsescu sănătate.

"Un singur lucru, ca oricărui om din lume, asta îi dorim: sănătate. E mai bună ca toate. În rest, fiecare se descurcă", a declarat Eugen Nicolăescu. 

Din partea Partidului Social Democrat, primul reprezentant al partidului care i-a transmis urări şefului statului a fost deputatul Mădălin Voicu.

Voicu a punctat faptul că nu are în acest moment o relaţie amicală sau colegială cu preşedintele Traian Băsescu, însă a fost educat să transmită urări de bine tuturor.

"Eu nu am o relaţie cu Traian Băsescu pe care să o pot considera una amicală sau colegială, dar, în general, aşa am fost educat să spun La mulţi ani tuturora şi sper ca, pe viitor, Traian Băsescu să-şi controleze mult mai bine atitudinea şi acţiunea politică şi să devină parte într-o construcţie care urmează să se desăvârşească după 9 decembrie", a declarat deputatul PSD, Mădălin Voicu.

Pe lista celor care i-au transmis urări lui Băsescu s-a înscris şi ministrul de Interne, Mircea Duşa care s-a rezumat la tradiţionalele "La mulţi ani şi sănătate"

"Nu pot decât să-i doresc La mulţi ani şi sănătate, domnului preşedinte. Oricărui om de ziua sa îi doreşti La mulţi ani şi sănătate", a spus Duşa.

Premierul Victor Ponta s-a rezumat în a declarat, sâmbătă, că de ziua lui Traian Băsescu Serviciul de protocol al Guvernului va trimite o scrisoare de felicitare pentru Traian Băsescu, cu ocazia zilei de naştere a acestuia, Ponta subliniind că un asemenea gest între instituţii "este normal şi civilizat".

Întrebat de jurnalişti dacă i-a cumpărat vreun cadou şefului statului, Victor Ponta a spus că "Nu, dar cred că este normal şi civilizat, între instituţii, în mod sigur Serviciul de protocol al Guvernului va transmite mâine (n.r.- duminică) scrisoarea de felicitare!", a explicat Ponta.

Potrivit unor surse neoficiale anul acesta Băsescu îşi sărbătoreşte ziua de naştere la Castelul Foişor din Sinaia alături de lideri ai Partidului Democrat Liberal (PDL). În seara zilei de sâmbătă la Foişor şi-au făcut apariţia foşti miniştri şi colegi de partid ai lui Băsescu, printre primele persoane care au fost văzute la Sinaia fiind fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu şi fostul ministru al Economiei Adriean Videanu. 

Cu un an în urmă, Traian Băsescu declara că de ziua sa drept cadou şi-ar dori "linişte", împlinirea celor 60 de ani fiind sărbătorită la Vila Lac. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici