Ultima seară de stat acasă, prima noapte de distracţie la terasă / Câteva străduţe din Centrul Vechi au reînviat din primele ore de ”relaxare” | VIDEO

  • Câteva străduţe din Centrul Vechi au reînviat noaptea după ce s-a dat permisiunea de a redeschide terasele
  • La terasă te duci cu rezervare, te mişti doar pe traseele indicate şi porţi mască dacă te ridici de la masă
  • Patronii au redus numărul de mese, aşa că terasele funcţioanează la o capacitate de doar 50 la sută
  • Şi la Craiova, la miezul nopţii mai multe terase au primit clienţi
2929 afișări
Mircea Adrian, managerul unui club cu terasă din Centrul Vechi al capitalei, şi-a primit primii clienţi la miezul nopţii. S-a pregătit pentru asta împreună cu echipa, a măsurat distanţa între mese, a dezinfectat totul, inclusiv meniurile. Clienţii însetaţi de socializare au stat la coadă înainte de a se aşeza la masă, ca să poată fi respectată toată procedura impusă de autorităţi.  Dar, încet-încet, îşi iau vieţile înapoi. Şi la Craiova, la miezul nopţii mai multe terase au primit clienţi.”În tabelul electronic... toţi clienţii care vin noi îi notăm acolo şi putem să-i anunţăm pe toţi că aici au fost în ziua respectivă sau dacă aici a fost un bolnav de Covid”, spune Mircea Adrian, mangagerul unui club din Centrul Vechi.

”Depinde acum cât o să ne ţină buzunarul, dar eu zic că o să ne ţină şi picioarele”, a fost reacţia primilor petrecăreţi.

Alţii s-au simţit dezorientaţi după două luni de izolare, deşi cunoşteau foarte bine locurile: ”Acesta e locul meu favorit, preferat, dar şi masa în acest club. Dar mă simt pierdut, nu ştiu cum să mă comport. M-am dezobişnuit trei luni de zile, când eu lunea, miercurea, sâmbăta eram aici”.
 
Dincolo de petreceri, oamenii îşi doreau foarte mult să se revadă cu prietenii: ”Cel mai mult mi-a fost dor de oameni, de aglomeraţie, de libertate”.

 

Simt energia aici în Centrul Vechi pentru că străduţele au prins din nou viaţă în aceată noapte pentru că la ora doisprezece terasele s-au redeschis. Oamenii s-au pregătit, şi-au făcut rezervare din timp. Sunt dornici de socializare şi de a reveni”, transmite Tatiana Paşchovschi, corespondent Mediafax.

Şi la Craiova, la miezul nopţii terasele s-au redeschis pentru a primi clienţi

În Craiova, primii clienţi au sosit cu câteva minute înainte de miezul nopţii, dar nu au putut intra fără măşti.

Pentru a putea respecta normele de distanţare sociale, patronul terasei a renunţat la 100 de locuri. Doar 70 de persoane pot sta simultan la mese. 
 
“Am venit fix la miezul nopţii. Este ca un fel de An Nou pentru noi.Revelion.”, spune Mădălina Amon, clienta unei terase din Craiova.
 
“Avem patru trasee: două pentru intrare şi două pentru ieşire. Noi o să conducem clienţii la masă pe unul dintre aceste trasee. Nu avem marcajele făcute şi-i conducem noi pentru că nu avem voie să facem marcaje în acest spaţiu.”, a declarat Cătălin, ospătarul care a întâmpinat-o pe Mădălina.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici