Un autocar în care se aflau români s-a RĂSTURNAT în Ungaria. MAE: Doi români sunt răniţi grav, iar 11 sunt răniţi uşor

Un autocar la bordul căruia se aflau 32 de persoane a alunecat într-un şanţ din apropierea localităţii ungare Mako, 2 cetăţeni români fiind răniţi grav, iar 11 - uşor, a precizat MAE, la solicitarea MEDIAFAX, precizând că în prezent autorităţile ungare fac manevre de descarcerare.

6677 afișări
Imaginea articolului Un autocar în care se aflau români s-a RĂSTURNAT în Ungaria. MAE: Doi români sunt răniţi grav, iar 11 sunt răniţi uşor

Un autocar în care se aflau români s-a RĂSTURNAT în Ungaria. MAE: Doi români sunt răniţi grav, iar 11 sunt răniţi uşor (Imagine: Shutterstock)

12:50 - Cele 13 persoane rănite în urma accidentului, transportate la spital

Cele 13 persoane rănite în urma accidentului rutier din Ungaria, între care două sunt în stare gravă, au fost transportate la spital, iar alţi 19 pasageri au fost duşi la sediul Poliţiei din Mako, unde au primit mâncare şi băutură, potrivit MTI.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliţiei din Csongrád, Szenti Szabolcs, cele 13 persoane rănite după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat în localitatea Mako din Ungaria au fost transportate cu ambulanţele la spital.

Alţi 19 pasageri din autocar, care nu au fost răniţi, au fost duşi la sediul Poliţiei din Mako, unde au primit mâncare şi băutură, mai relateză MTI. 

Potrivit unor surse locale, cei 32 de pasageri sunt români, iar autocarul, care aparţine unei firme din Galaţi, se întorcea din Italia.

11:40 - MAE: Doi români sunt răniţi grav, iar 11 sunt răniţi uşor

Conform primelor informaţii, un autocar la bordul căruia se aflau 32 de persoane a alunecat într-un şant, pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile, în apropierea localităţii Mako, informează Ministerul de Externe.

Din cele 32 de persoane aflate în autocar, 2 cetăţeni români sunt răniţi grav, iar 11 cetăţeni români sunt răniţi uşor.

În prezent, autorităţile ungare efectuează manevrele de descarcerare.

Consulatul General al României la Szeged a întreprins demersurile legale pe lângă autorităţile ungare pentru a obţine informaţii suplimentare referitoare la circumstanţele producerii accidentului, mai precizează MAE.

Totodată, o echipă a oficiului consular se deplasează către locul accidentului pentru a acorda asistenţă consulară şi pentru a sprijini autorităţile în demersurile de identificare a persoanelor.

Anterior, surse din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au declarat, pentru MEDIAFAX, că un autocar în care se aflau 28 de români s-a răsturnat luni dimineaţă, în localitatea Mako din Ungaria, aproape de graniţa cu România, pe autostrada M43.

Potrivit surselor citate, accidentul a avut loc în jurul orei 09.30, după ce autocarul, care mergea pe autostrada M43, spre România, s-a înclinat pe o parte şi s-a răsturnat.

În urma accidentului, au fost rănite mai multe persoane, însă niciuna nu este decedată, au precizat sursele citate.

Din primele informaţii rezultă că în autocar erau 28 de români, însă numărul exact al pasagerilor va fi stabilit în urma verificărilor.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de anchetatori şi de intervenţie ale autorităţilor maghiare.

Un alt accident în care a fost implicat un autocar care transporta români a avut loc duminică dimineaţă, în Bulgaria. Autocarul - în care se aflau 27 de români, dintre care doi şoferi, care veneau spre România din Turcia, de la Kuşadasi - s-a răsturnat în Pasul Republika din Bulgaria, între localităţile Gurkovo şi Veliko Târnovo, zonă muntoasă din ţara vecină.

În urma accidentului din Bulgaria, o persoană a murit şi alte şase au fost rănite grav, fiind aduse cu elicoptere în Bucureşti şi internate la Spitalul Floreasca.

Celelalte persoane care se aflau în autocarul implicat în accident au fost aduse în ţară cu un alt autocar, pus la dispoziţie de firma transportatoare. După ce au ajuns în ţară, 16 dintre acestea au mers, duminică, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru investigaţii. Trei dintre acestea au fost internate, dintre care două au rămas doar 24 de ore, pentru supraveghere şi vor fi externate luni.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, din primele informaţii furnizate de autorităţile bulgare, autocarul nu a adaptat viteza la condiţiile meteo şi, într-o curbă, a pierdut controlul direcţiei de mers şi s-a răsturnat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici