Un student de 27 de ani, muşcat de viperă în Munţii Retezat

Un student în vârstă de 27 de ani, care făcea activităţi de cercetare în Munţii Retezat, a fost muşcat de o viperă, luni seara, salvatorii reuşind să ajungă la victimă după ce au mers trei ore pe jos, i-au administrat serul antiviperin şi au transportat-o la Spitalul din Deva.

3607 afișări
Imaginea articolului Un student de 27 de ani, muşcat de viperă în Munţii Retezat

Un student de 27 de ani, muşcat de viperă în Munţii Retezat

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Hunedoara, studentul în vârstă de 27 de ani desfăşura activităţi de cercetare în Rezervaţia Ştiinţifică Gemenele din Masivul Retezat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Luni seara, în jurul orei 21.00, ISU Hunedoara a fost solicitat să intervină pentru salvarea tânărului muşcat de viperă.

”La faţa locului s-a deplasat un echipaj al Serviciul Judeţean Salvamont Hunedoara format din cinci salvatori montani. De asemenea, la faţa locului a fost direcţionat şi un echipaj SMURD – Terapie Intensivă Mobilă. Din cauza accesului foarte dificil, echipajele s-au deplasat pe jos, neputându-se face accesul cu autoturisme, astfel că salvatorii au ajuns la victimă după ce au mers aproximativ trei ore”, transmite ISU Hunedoara.

Salvatorii l-au găsit pe tânărul de 27 de ani conştient, fiind muşcat de viperă la nivelul gleznei. Studentul a fost transportat cu targa de echipajul Serviciului Judeţean Salvamont Hunedoara şi predat echipajului SMURD. După ce i-a fost administrat serul antiviperin şi a fost stabilizat hemodinamic, tânărul a fost transportat la Spitalul Judeţean Deva.

"Recomandăm pe această cale persoanelor care desfăşoară activităţi în zonele montane să acorde maximă atenţie regulilor specifice de protecţie, cu atât mai mult cu cât în aceste zone accesul este dificil, iar salvatorii ajung de cele mai multe ori cu dificultate şi după o perioadă mai mare de timp", se arată în comunicatul ISU Hunedoara.

Săptămâna trecută, un cioban de 65 de ani a fost muşcat de viperă în Retezatul Mic, în zona Soarbele, fiind necesară intervenţia elicopterului SMURD pentru salvarea lui.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici