Unul din cei opt copii răniţi în accidentul de microbuz de la Braşov a murit la spital

Unul din cei opt copii răniţi, sâmbătă, după ce microbuzul în care se aflau s-a răsturnat pe DN 1, în Braşov, a murit la Spitalul Judeţean.

254 afișări
Imaginea articolului Unul din cei opt copii răniţi în accidentul de microbuz de la Braşov a murit la spital

Unul din cei opt copii răniţi în accidentul de microbuz de la Braşov a murit la spital (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, comisar-şef Liviu Naghi, băiatul de 12 ani, care a fost rănit cel mai grav în urma accidentului, a murit, duminică seară, la Spitalul Judeţean Braşov.

Un alt copil, în vârstă de 14 ani, este internat în continuare la Spitalul de Pediatrie Braşov, cu o fractură la umăr, însă nu îi este pusă viaţa în pericol, conform medicilor.

Ceilalţi şase copii au suferit răni mai uşoare şi au fost externaţi.

Un microbuz în care se aflau opt copii, fotbalişti la două dintre echipele de juniori ale clubului ACS Civitas Făgăraş, s-a răsturnat, sâmbătă seară, pe DN1, lângă localitatea braşoveană Şinca.

Copiii, cu vârste între 11 şi 14 ani, se întorceau de la Tărlungeni, unde avuseseră meciuri de campionat. O parte dintre băieţi se aflau în autoturismele părinţilor sau ale antrenorului, iar opt dintre ei erau în microbuz.

La un moment dat, într-o curbă, aproape de Perşani, şoferul microbuzului a pierdut controlul volanului, iar maşina a intrat într-un parapet, apoi s-a răsturnat pe şosea.

Imediat după accident, părinţii au sunat la 112 şi au chemat ajutoare, iar copiii au fost ajutaţi să iasă din microbuzul răsturnat. Cei mai mulţi dintre ei au suferit răni uşoare, însă unul dintre ei a fost rănit foarte grav şi a avut nevoie de intervenţia echipajelor SMURD.

Patru dintre cei opt răniţi, care au avut răni uşoare, au fost duşi la Spitalul din Făgăraş, doi dintre ei la Spitalul Judeţean Braşov şi doi la Spitalul de Pediatrie Braşov.

La volanul microbuzului se afla un bărbat din Făgăraş în vârstă de 54 de ani, care va fi cercetat pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici