Vasile Blaga, copreşedintele PNL, audiat la DNA, în legătură cu un accident în care a fost implicată maşina sa condusă de chestorul Liviu Popa/ În paralel, percheziţii la locuinţa acestuia din Bihor

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, este audiat luni dimineaţa la sediul DNA, într-un dosar deschis la începutul acestui an, în calitate de martor, a declarat acesta când a ajuns la audieri.

2297 afișări
Imaginea articolului Vasile Blaga, copreşedintele PNL, audiat la DNA, în legătură cu un accident în care a fost implicată maşina sa condusă de chestorul Liviu Popa/ În paralel, percheziţii la locuinţa acestuia din Bihor

Vasile Blaga, copreşedintele PNL, audiat la DNA (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

"Ştiţi că a avut loc un accident cu masina mea. Am dat declaraţii de martor în care am confirmat că sunt proprietarul maşinii. Acum două săptămâni, şi îmi pare rău, fiind în concediu, chestorul Popa, eu l-am rugat să-mi ia maşina, pentru că e diesel şi dacă n-o mişti, stiţi foarte bine, maşina e din 2001, a avut un accident uşor la Brasov. A spart un far şi a îndoit bara de direcţie. Atât. Foarte uşor. S-a deschis un dosar penal şi au fost date legate de când am maşina. L-am rugat în permanenţă, pentru că suntem prieteni de familie, când poate, pentru că ştiu ce însemnă să nu mişti o maşină un an, eu ajung de 2-3 ori pe acolo, e diesel din 2001 şi dacă n-o mişti ai probleme cu toate piesele. Era în concediu", a spus Vasile Blaga după audieri.

Vasile Blaga a fost audiat în urmă cu câteva luni, tot ca martor, în legătură cu fapte de corupţie la Anrp. În dosarul respectiv au fost audiaţi mai mulţi foşti miniştri.

Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, chestorul Liviu Popa, conducea, în 5 septembrie, autoturismul şefului PNL Vasile Blaga, şi a intrat, pe centura Braşovului, într-o depăşire neregulamentară. Maşina s-a ciocnit cu un autoturism care circula din sens opus, o femeie de 36 de ani fiind rănită. „Din primele cercetări a rezultat că un bărbat de 48 de ani, care conducea un autoturism, s-ar fi angajat în depăşirea unui autocamion, intrând în coliziune cu un autoturism care circula din sens opus. Accidentul s-a soldat cu rănirea uşoară a unei persoane de sex feminin de 36 ani, aflată în autoturismul care circula din sens opus. Cercetările sunt continuate de poliţişti şi un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov, pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs accidentul“, declara atunci purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, comisar şef Liviu Naghi. 

Percheziţii la locuinţa şefului IPJ Bihor, Liviu Popa

Procurorii anticorupţie din Oradea fac, luni, percheziţii la locuinţa şefului IPJ Bihor, Liviu Popa, şi la sediul inspectoratului, într-un dosar ce vizează infracţiuni de corupţie comise în perioada 2012 - 2014, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

"Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie comise în perioada 2012-2014. În cursul zilei de 19 septembrie 2016, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 3 locaţii, situate în municipiul Oradea, din care două sunt la sediul unei instituţii publice", transmite DNA printr-un comunicat de presă.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că instituţia publică la care se fac percheziţii este Inspectoratul de Poliţie Bihor. Potrivit aceloraşi surse, percheziţii sunt şi la locuinţa şefului IPJ Bihor, Liviu Popa, cel care a fost şi şef al Poliţiei Române.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici