Video VIDEO | Sute de kilograme de carne STRICATĂ, găsită de Protecţia Consumatorilor în Satul de Vacanţă din Mamaia

Aproape 170 de kilograme de carne şi produse din carne, unele expirate de două săptămâni, au fost descoperite de comisarii OPC din Constanţa, în urma unui control efectuat la magazinele din Satul de Vacanţă din Mamaia, una dintre firme fiind închisă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1078 afișări

Comisarii OPC Constanţa au controlat magazinele alimentare din Satul de Vacanţă din Mamaia şi au descoperit pungi de carne al cărei termen de valabilitate expirase, dar şi alte produse stricate.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, corespondentului MEDIAFAX, de şeful instituţiei, Horia Constantinescu, în urma verificărilor au fost aplicate amenzi de aproape 40.000 de lei, iar o societaate a fost închisă până la repedierea situaţiei.

Au fost aplicate patru amenzi contravenţionale în valoare de 39.000 de lei şi două avertismente, iar la o unitate s-a dispus măsura complementară de oprire temporară a prestării serviciului de alimentaţie publică. Pe timpul verificărilor au fost constatate loturi de materii prime nesigure utilizate în prestarea de servicii, respectiv 168,5 kilograme, în valoare de 1.960 de lei. Dintre produsele cu eficienţe enumerăm: mici din carne de porc cu data limită de consum depăşită din 13 şi 14 august, jumătăţi de piept dezosat cu data limită de consum depăşită din 25 august, pulpă porc fără os degresată cu data limită de consum depăşită din 20 august", se precizează în comunicatul de presă.

Totodată, comisarii de la Protecţia Consumatorilor din Constanţa au descoperit meniuri în care nu se specificau în mod distinct ingredientele cu posibil efect alergen.

Alimentele expirate sau neconforme au fost retrase de la consum, întreaga cantitate urmând să fie distrusă.

Citeşte şi: Aspire for Teachers

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici