Vremea rea anunţată de meteorologi se face simţită în ţară. Inundaţii în Iaşi: sistemul de canalizare a cedat

  • Vremea rea anunţată de meteorologi se face simţită în ţară.
  • La Iaşi mai multe videoclipuri distribuite pe reţelele sociale arată străzile din oraş inundate
  • Din videoclipuri se observă că principala cauză a inundaţiilor este colapsarea sistemului de drenarea a apei.
1260 afișări
Imaginea articolului Vremea rea anunţată de meteorologi se face simţită în ţară. Inundaţii în Iaşi: sistemul de canalizare a cedat

Într-un videoclip distrubuit de Meteoplus se observă o stradă unde sistemul de canalizare nu a făcut faţă. Traficul în zonă este îngreunat.

Într-un alt videoclip se poate observa că apa depăşeste zona de delimitare a stăzii şi se varsă în răul Bahlui.

 

Amintim că ANM a emis mai multe avertizări de vreme rea.

Primul cod galben este valavil în intervalul 08 octombrie, ora 11:00 - 09 octombrie, ora 03:00 şi vizează ploi însemnate cantitativ. În intervalul menţionat, în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, local în Moldova, estul şi sudul

Transilvaniei, precum şi în nord-estul Olteniei vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, se vor semnala descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp şi izolat 40...50 l/mp.

Un cod portocaliu are valabilitate în perioada 08 octombrie, ora 11:00 - 09 octombrie, ora 03:00, pentru ploi abundente în judeţele Iaşi, Vaslui, Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna şi zona de munte a judeţelor Prahova şi Braşov. În judeţele Iaşi, Vaslui, Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna şi zona de munte a judeţelor Prahova şi Braşov va ploua temporar abundent, iar prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 40...70 l/mp.

Un cod galben a fos temis pentru intervalul 09 octombrie, ora 03:00 - 10 octombrie, ora 03:00, de ploi însemnate cantitativ. În intervalul menţionat, în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Transilvaniei şi local în Carpaţii Orientali şi Meridionali vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25...35 l/mp şi izolat 40...50 l/mp.

Un cod portocaliu este valabil în perioada 09 octombrie, ora 03:00 - 09 octombrie, ora 21:00, de ploi abundente în judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, unde va ploua temporar abundent, iar prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 40...70 l/mp.

În Bucureşti în intervalul 08.10.2020 ora 11:00 - 09.10.2020 ora 09:00 vremea va fi închisă. Temporar va ploua şi vor fi posibile descărcări electrice. Ploile vor fi mai intense pe parcursul nopţii, când se vor acumula cantităţi de apă, în general de 15...20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în ultimele ore ale intervalului, când la rafală se vor atinge viteze de 40...45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 13...15 grade.

În perioada 09.10.2020 ora 11:00 - 10.10.2020 ora 03:00 vremea se va menţine închisă în Capitală, temporar va ploua şi vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei, când la rafală se vor atinge viteze în general de 45...50 km/h, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă va fi 21...22 de grade, iar cea minimă de 13...15 grade.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici