Vremea va deveni geroasă şi vor fi ninsori în a doua parte a săptămânii

Vremea se va răci treptat, devenind geroasă în a doua parte a săptămânii, când se vor înregistra ninsori, iar temperaturile maxime vor avea valori cuprinse între -13 şi -3 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi de până la -22 de grade, anunţă Agenţia Naţională de Meteorologie (ANM).

5772 afișări
Imaginea articolului Vremea va deveni geroasă şi vor fi ninsori în a doua parte a săptămânii

Vremea va deveni geroasă şi vor fi ninsori în a doua parte a săptămânii (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

ÎN ŢARĂ

"Vor fi precipitaţii, dar slabe cantitativ, predominant sub formă de ninsoare pe arii restrânse marţi, în regiunile intracarpatice şi la munte şi doar cu totul izolat în rest, pentru ca pe parcursul zilei de miercuri acestea să se semnaleze mai ales în zonele de munte, tot pe arii restrânse şi mixte în rest. Vor fi condiţii de polei, în special în zonele joase de relief din Centru, Sud şi Est, iar la începutul intervalului va fi ceaţă. Maximele de marţi la nivelul întregii ţări vor fi cuprinse între -3 grade în depresiuni şi 7 grade în Sud, în timp ce minimele vor coborî între -11...-1 grad. Pe parcursul zilei de miercuri aşteptăm temperaturi maxime ce se vor încadra între -3 şi 7 grade, urmând ca pe parcursul nopţii de miercuri spre joi temperaturile minime să se încadreze între -7 şi 0 grade", potrivit datelor furnizate de ANM agenţiei de presă MEDIAFAX.

Joi vor apărea modificări semnificative ale vremii atât sub aspect termic cât şi al precipitaţiilor. Vremea va deveni geroasă noaptea, îndeosebi în jumătatea de nord a ţării. Cerul va fi mai mult noros, temporar va ninge, în general slab cantitativ ziua, local în partea de Nord, Vest şi la munte şi doar izolat în rest. Noaptea, ninsorile vor fi semnalate în partea de Sud şi de Sud-Est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului, cu precădere în regiunile estice şi în zona de munte înaltă, unde zăpada va fi spulberată şi viscolită. În orele amiezii sunt aşteptate temperaturi maxime cuprinse între -2 şi 7 grade, în timp ce minimele, în scădere accentuată faţă de nopţile precedente, se vor situa între -15 şi -5 grade.

"Pe parcursul zilei de vineri, procesul de răcire a vremii va continua şi chiar se va accentua, vremea devenind geroasă mai ales în partea de Vest, de Centru şi de Nord a ţării. În regiunile intracarpatice, dar şi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, vor fi înnorări în cea mai mare parte a intervalului. Local şi temporar va ninge, iar în zona Moldovei, a Dobrogei şi în Zona Bărăganului, precum şi la munte, vântul va prezenta intensificări, viscolind şi spulberând zăpada. În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi doar cu totul izolat va fulgui, mai ales în zona Transilvaniei. Temperaturile maxime se vor încadra între -13 şi -3 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -22 şi -10 grade, uşor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei", anunţă ANM.

ÎN CAPITALĂ

Meteorologii anunţă vreme în răcire uşoară pe parcursul zilei de marţi în Capitală, un cer temporar noros, vânt slab şi moderat şi o maximă de 5-6 grade, în timp ce minima va coborî spre -7...-5 grade.

Miercuri, cerul va fi variabil ziua, cu înnorări în cursul nopţii, însă condiţiile de fulguială vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat, iar temperatura maximă va fi de 3-4 grade, în timp ce minima va coborî spre -4...-2 grade.

Joi, vremea se schimbă. Cerul va fi înnorat, mai ales în a doua pate a nopţii îşi fac apariţia ninsorile, iar vântul se va intensifica. Maxima va fi de 4-5 grade, iar minimele de -6...-4 grade.

Potrivit ANM, pe parcursul zilei de vineri vom asista la o răcire semnificativă a vremii, urmând ca pe parcursul nopţii să se instaleze gerul şi în Capitală. Cerul va fi înnorat, temporar va ninge, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în prima parte a zilei. Maxima va fi de -5...-3 grade, o răcire semnificativă faţă de ziua de joi. Temperatura minimă va avea valori cuprinse între -13...-11 grade.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici