Video ZIUA COPILULUI: Peste 2.500 de copii şi părinţi au vizitat biroul ministrului de Interne şi balconul Revoluţiei - FOTO şi VIDEO

Peste 2.500 de copii şi părinţi au vizitat, luni, biroul ministrului, sala de videoconferinţe de la Ministerul Afacerilor Interne şi celebrul balcon al Revoluţiei din 1989, iar unii copii au primit, simbolic, pentru câteva ore, funcţii importante în MAI.

385 afișări

Primii vizitatori au venit chiar de la ora 8.00, când a început Ziua Porţilor Deschise.

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a fost alături de micii vizitatori, cărora le-a încredinţat, simbolic, pentru câteva ore, funcţii importante în minister, inclusiv cea de ministru.

Copiii au vizitat sala unde se organizează conferinţele de presă, Sala de Marmură, unde au loc videoconferinţele şi cele mai importante şedinţe, biroul ministrului de Interne, precum şi balconul devenit unul dintre simbolurile Revoluţiei din 1989.

În cadrul evenimentului organizat de MAI cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului, viceprim-ministrul pentru securitate naţională i-a acordat "Diploma de erou" unui băiat în vârstă de 12 ani, care în luna mai şi-a salvat fratele mai mic dintr-un incendiu care le cuprinsese casa. Pentru curajul, altruismul şi prezenţa de spirit dovedite într-un moment în care viaţa sa şi cea a fratelui său de cinci ani erau în pericol, Adrian Mate a primit în dar, pe lângă diplomă, o cască de pompier, dulciuri şi o tabletă.

Copiii care au venit la Ministerul Afacerilor Interne au putut vedea jandarmii montani coborând în rapel de pe clădirea MAI şi demonstraţii de scrimă, gimnastică şi karate, prezentate de copiii de la Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti. Poliţiştii de frontieră au fost instructori pentru un grup de copii, învăţându-i tehnici de autoapărare, iar paramedicii SMURD le-au arătat vizitatorilor tehnici de acordare a primului ajutor.

Maşini şi motociclete ale poliţiştilor, jandarmilor, poliţiştilor de frontieră şi pompierilor şi un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie au fost alte puncte de atracţie pentru copii.

Totodată, cei mici au putut afla mai multe despre profesia de criminalist şi robotul pirotehnic şi au făcut cunoştinţă cu motocicliştii Poliţiei Rutiere şi cu salvatorii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Alături de copii au fost reprezentanţi ai Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei Generale de Paşapoarte, Direcţiei pentru Evidenţa Persoanei şi Administrarea Bazelor de Date, Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Arhivelor Naţionale şi Inspectoratului General pentru Imigrări, Agenţiei Naţionale Antidrog, Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, Direcţiei Generale Anticorupţie şi Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza".

Ziua Porţilor Deschise pentru Copii este un eveniment devenit tradiţie pentru Ministerul Afacerilor Interne, fiind organizat anual cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici