Adversarele României din grupa principală a Campionatului European de handbal

Naţionala Norvegiei a învins, vineri seară, scor 23-21, reprezentativa Norvegiei şi a câştigat grupa D la Campionatul European de handbal din Suedia, iar handbalistele antrenate de Thorir Hergeirsson vor merge cu patru puncte în seria de la Helsinborg.

8215 afișări
Imaginea articolului Adversarele României din grupa principală a Campionatului European de handbal

Adversarele României din grupa principală a Campionatului European de handbal

România va începe duminică parcursul în grupele principale ale Campionatului European de handbal feminin din Suedia cu o partidă în faţa Ungariei. Naţionala tricoloră a terminat pe locul 2 în Grupa D, după ce Norvegia a învins Rusia cu 23-21. Cealaltă grupă a fost câştigată de Danemarca, după 32-29 cu Cehia. Ungaria a ocupat locul 3 în Grupa C şi are zero puncte la debutul grupei principale.

Meciul dintre Norvegia şi Rusia a fost extrem de echilibrat. Campioana olimpică a început în forţă şi a condus cu 4-0, însă Norvegia a reuşit să calmeze elanul handbalistelor lui Evgheni Trefilov şi să intre la egalitate după primele 30 de minute, 11-11. Nordicele au preluat conducerea la jumătatea reprizei secunde şi nu au mai cedat până la final. Greşelile în faza ofensivă au costat naţionala lui Trefilov, care a cedat, 21-23 şi s-a calificat în grupa principală de la Helsinborg, cu zero puncte.

Ordinea jocurile echipei naţionale a României în Grupa D este următoarea: Ungaria (11 decembrie), Cehia (13 decembrie) şi Danemarca (14 decembrie).

Clasament grupa principală: 1. Danemarca - 4 p, 2. Norvegia - 4 p, 3. România - 2 p, 4. Cehia - 2 p, 5. Rusia - 0 p, 6. Ungaria - 0 p.

România şi Ungaria s-au întâlnit pentru ultima dată în urmă cu două săptămâni, la Trofeul Carpaţi, iar adversara s-a impus cu 29-24.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici