Al-Ittihad îi oferă un salariu anual de 900.000 de euro lui Piţurcă - surse

Gruparea saudită Al-Ittihad Jeddah îi oferă selecţionerului Victor Piţurcă un salariu anual de 900.000 de euro, ceilalţi membri ai stafului său urmând să încaseze în total alţi 700.000 de euro, dacă se va ajunge la un acord, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX o sursă federală.

218 afișări
Imaginea articolului Al-Ittihad îi oferă un salariu anual de 900.000 de euro lui Piţurcă - surse

Victor Piturca (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Conform sursei citate, pachetul salarial oferit de clubul saudit echipei tehnice române se ridică la suma de 2 milioane de dolari (1,6 milioane de euro).

Victor Piţurcă este tentat să accepte oferta arabilor, după ce înaintea partidei cu Grecia infirmase pentru sursa menţionată că şi-ar dori să părăsească echipa naţională.

Piţurcă are un salariu la FRF de 400.000 de euro anual.

Angajatul FRF, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a declarat că în contractul selecţionerului este prevăzută o clauză reciprocă, în sensul că partea care reziliază plăteşte drept despăgubiri suma rămasă până la finalul înţelegerii (30 noiembrie 2015). Astfel, Piţurcă ar urma să achite pentru cele 15 luni rămase din contract suma de 500.000 de euro.

Presa din Arabia Saudită a scris în ultima săptămână despre o ofertă a grupării Al-Ittihad pentru selecţionerul Victor Piţurcă. Potrivit acesteia, Piţurcă ar urma să părăsească banca tehnică a primei reprezentative după meciul cu Grecia, care avut loc duminică, şi să preia echipa Al-Ittihad.

Luni, presa din regatul din Zona Golfului a scris că o delegaţia a clubului Al-Ittihad va sosi în România pentru a negocia cu Piţurcă şi cu colaboratorii săi.

Săptămâna trecută, Victor Piţurcă a declarat că sunt sub unu la sută şanse să plece de la naţională.

Directorul tehnic al FRF, Anghel Iordănescu, a declarat, vineri, înaintea plecării naţionalei pentru partida cu Grecia, din prima etapă a preliminariilor Euro-2016, că formaţia saudită Al-Ittihad îl doreşte ca antrenor pe Victor Piţurcă, însă este convins că acesta nu va pleca.

"Chiar am avut nişte informaţii din Arabia Saudită. Dar cunoscându-l pe Victor Piţurcă că e un om serios, ambiţios, eu sunt convins că nu va pleca. Oferta există, este o ofertă reală. Nu ştiu dacă e scrisă, concretă, dar din sursele mele din Arabia Saudită ştiu că sunt foarte, foarte interesaţi de Victor Piţurcă. E clar că cei de la Al-Ittihad, unde am fost şi eu, sunt foarte interesaţi. Eu sunt convins că el va rămâne la echipa naţională. În fiecare zi am vorbit cu el la antrenamente", a spus Iordănescu.

Reprezentativa României a debutat cu o victorie în preliminariile Campionatului European din 2016, scor 1-0 cu naţionala Greciei, duminică seară, pe stadionul Georgios Karaiskakis din Pireu, în prima etapă a grupei F, joc în care "tricolorii" au evoluat în inferioritate numerică din minutul 53. Golul a fost marcat de Marica, în minutul 10, din penalti.

România are programat următorul meci din grupa F, în data de 11 octombrie, pe teren propriu, cu naţionala Ungariei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici