Alonso: Trebuie să fim mândri de ce am realizat

Pilotul spaniol Fernando Alonso a declarat duminică, după ce a pierdut titlul mondial pentru numai trei puncte, că sezonul 2012 a fost cel mai bun din cariera lui şi că el şi Ferrari trebuie să fie mândri de performanţa realizată, deoarece nu oricine poate spune că este vicecampion mondial.

233 afișări
Imaginea articolului Alonso: Trebuie să fim mândri de ce am realizat

Fernando Alonso (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am încercat să dăm tot ce-i mai bun ca de obicei. Am început al şaptelea şi am încheiat din nou pe podium, aşa cum am făcut de-a lungul întregului sezon. Cred că nu am avut cea mai rapidă maşină, a fost evident în toate cursele, şi a fost un miracol că ne-am luptat pentru campionat aici. Şi a fost un miracol până în ultimul tur, pentru că mulţumită muncii depuse de echipă ne-am aflat în acestă poziţie. Şi chiar dacă am pierdut campionatul astăzi, trebuie să fim mândri că am terminat pe locul doi. Suntem vicecampioni mondiali şi nu oricine poate spune aşa ceva. Şi când te lupţi cu tot sufletul şi cu toată puterea atâtea luni, fără să faci o singură greşeală, nici eu, nici echipa, trebuie să fim mândri", a declarat Alonso.

Spaniolul spune că, în ciuda fatului că nu a reuşit să-l învingă pe Sebastian Vettel, a primit numai cuvinte de laudă din partea fostelor glorii şi din partea fanilor. El promite un sezon 2013 cel puţin la fel de bun ca acesta: "Chiar dacă am terminat al doilea, nu am avut niciodată parte de atâta respect şi de afecţiune din partea tuturor, la standuri. Este prima dată când piloţi, foşti piloţi, echipe, fani au spus că am făcut cel mai bun campionat. Vom reveni la fel puternici în 2013, pentru că este greu să fim mai puternici. Am un sentiment extraordinar după acest sezon, de departe cel mai bun din cariera mea".

Alonso a menţionat că titlul mondial a fost pierdut la Marele Premiu al Belgiei, când a fost scos din primul tur în urma unui incident provocat de francezul Romain Grosjean de la Lotus-Renault.

"Campionatul nu a fost pierdut aici, a fost pierdut când Grosjean a zburat pe deasupra capului meu sau când Vettel a primit în mod surprinzător numai un avertisment după calificări, în Japonia. Au fost situaţii de-a lungul sezonului care te fac să te gândeşti la aceste trei puncte, dar acesta este sportul", a precizat el.

Sebastian Vettel a devenit campion mondial pentru a treia oară consecutiv, după ce a ocupat locul 6 în ultima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, Marele Premiu al Braziliei, cursa fiind câştigată de britanicul Jenson Button de la McLaren-Mercedes. Rivalul său la titlul mondial, spaniolul Fernando Alonso de la Ferrari, a terminat pe locul 2 la Interlagos, în timp ce al doilea pilot Ferrari, brazilianul Felipe Massa, a completat podiumul.

Ferrari a terminat pe locul doi în clasamentul constructorilor, după Red Bull şi înaintea echipei McLaren-Mercedes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici