Autocarul echipei Fenerbahce atacat cu focuri de armă, şoferul vehiculului a fost rănit: "Scopul celor care au atacat este clar: să se răstoarne autocarul, să moară fotbaliştii. Există altă explicaţie?" - VIDEO

Autocarul echipei Fenerbahce a fost atacat cu focuri de armă, sâmbătă seară, în timpul deplasării formaţiei turce la Trabzon, după meciul disputat la Rize cu Caykur Rizespor, în etapa a XXVI-a a campionatului Turciei, şoferul vehiculului fiind rănit.

1226 afișări
Imaginea articolului Autocarul echipei Fenerbahce atacat cu focuri de armă, şoferul vehiculului a fost rănit: "Scopul celor care au atacat este clar: să se răstoarne autocarul, să moară fotbaliştii. Există altă explicaţie?" - VIDEO

Autocarul echipei Fenerbahce atacat cu focuri de armă, şoferul vehiculului a fost rănit: "Scopul celor care au atacat este clar: să se răstoarne autocarul, să moară fotbaliştii. Există altă explicaţie?" (Imagine: captura video)

Secretarul general al clubului Fenerbahce, Mahmut Uslu, a declarat, sâmbătă, după atacul cu armă ce a vizat autocarul echipei din Istanbul, că autorii atacului au vrut ca vehiculul să se răstoarne şi ca fotbaliştii să moară, el subliniind că incidentul a avut loc în timpul deplasării pe un viaduct.

"Noi plecăm acasă. Ce răzbunare este asta? Ar trebui ca tuturor să le vină mintea la cap. Să se renunţe la astfel de manifestări extreme. Trecem pe viaduct... Autocarul este atacat... Şoferul este rănit. Scopul celor care au atacat este clar: să se răstoarne autocarul, să moară fotbaliştii. Există altă explicaţie? Pentru că aici este viaduct", a spus Uslu, potrivit presei din Turcia.

Mahmut Uslu a precizat că şoferul autocarului, rănit la faţă, a pierdut mult sânge în urma atacului. "Mai întâi i-a acordat îngrijiri medicul echipei. A pierdut mult sânge, nu puteau să oprească sângerarea", a afirmat Uslu.

Potrivit site-ului oficial al clubului Fenerbahce, şoferul autocarului a fost transportat de urgenţă la spital. Traficul a fost blocat pe autostrada ce leagă oraşele Rize şi Trabzon pentru mai mult timp după incident, iar echipa Fenerbahce s-a deplasat la aeroportul din Trabzon cu un vehicul blindat.

"Ne-a ajutat Allah să scăpăm. Ce se poate spune? Este o atrocitate. Să le fie ruşine celor care încurajează astfel de fapte. Aţi văzut sângele, aţi văzut autocarul. S-a tras cu arma. Vorbim despre armă. Am trecut de stadiul atacurilor cu pietre. Este vorba de suflete aici. Nu mai este nimic de spus. Îi urăm însănătoşire grabnică şoferului", a declarat Ilhan Ekioglu, vicepreşedinte al clubului din Istanbul.

Federaţia Turcă de Fotbal condamnă atacul

Federaţia Turcă de Fotbal (TFF) a postat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe site-ul oficial, un comunicat prin care condamnă atacul armat ce a vizat autocarul echipei Fenerbahce, incident soldat cu rănirea şoferului.

"Condamnăm cu fermitate atacul ce a vizat delegaţia echipei Fenerbahce după meciul Caykur Rizespor - Fenerbahce. Îi urăm însănătoşire grabnică şoferului rănit în atac. Considerăm că acest atac nu este doar unul la adresa unui club important, ci la adresa fotbalului turc", se arată în comunicatul TFF.

Forul menţionează că doreşte ca atacatorii să fie prinşi cât mai curând şi pedepsiţi.

De asemenea, federaţia a lansat un apel către toţi cei implicaţi în fotbal, cerându-le să nu facă declaraţii care să incite la violenţă.

Echipa Fenerbahce a învins sâmbătă seară, în deplasrae, cu scorul de 5-1, echipa Caykur Rizespor, în etapa a XXVI-a a campionatului Turciei.

Jucător Fenerbahce: Asupra autocarului s-au tras 5-6 focuri de armă

Un fotbalist al echipei Fenerbahce, citat sub protecţia anonimatului, a declarat pentru un post de televiziune turc că asupra autocarului formaţiei din Istanbul s-au tras cinci sau şase focuri de armă dintr-o maşină care circula pe sensul opus, informează ulkehaber.com.

"În timp ce autocarul era în mişcare, s-au tras 5-6 focuri de armă dintr-o maşină care credem că venea pe sensul opus. Şoferul fiind rănit, cei care stăteau în faţă în autocar au intervenit şi au oprit vehiculul. În stânga noastră era marea. Puteam să cădem cu autocarul în mare", a spus fotbalistul, conform realizatorului unei emisiuni sportive la postul TRT, Ersin Duzen.

Fundaşul Bekir İrtegün a postat pe Twitter un mesaj în care a notat că toţi cei care se aflau în autocar sunt teferi, cu excepţia şoferului. "Încă nu îmi vine să cred că a putut să oprească autocarul", a adăugat el.

Medic: Şoferul rănit în atacul de sâmbătă are o fractură la cap, creierul nu a fost afectat

Medicul Abdulkadir Gunduz, de la Universitatea Tehnică Karadeniz din Trabzon, a anunţat că şoferul care conducea autocarul echipei Fenerbahce a suferit în atacul de sâmbătă seară o fractură la cap, dar are noroc pentru că nu i-a fost afectat creierul, informează sporx.com.

"Are o fractură între pomete şi osul temporal. Va fi operat. Nu sunt probleme la creier. Între pomete şi osul temporal există un fragment de metal. Este posibil să fie o rană provocată de un glonţ. Încă nu este clar. Norocul lui este că nu are probleme la creier", a spus Gunduz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici