Avocaţii UEFA spun că Superliga Europei este un model exemplar de cartel

UEFA a criticat luni Superliga europeană, cu grupul său de cluburi de elită, ca fiind un exemplu de cartel, în timp ce organismul european de fotbal a încercat să îşi apere influenţa şi drepturile media profitabile în cadrul unei audieri la instanţa supremă din Europa.

742 afișări
Imaginea articolului Avocaţii UEFA spun că Superliga Europei este un model exemplar de cartel

Disputa dintre UEFA şi FIFA, şi Superliga Europeană este urmărită îndeaproape de alte sporturi, precum şi de cluburile şi jucătorii care urmăresc acordurile profitabile oferite de organismele separatiste.

Superliga europeană s-a desfiinţat la mai puţin de 48 de ore după ce a fost anunţată anul trecut, după ce un val de proteste din partea fanilor, a guvernelor şi a jucătorilor a forţat Manchester United, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Tottenham Hotspur, Arsenal, AC Milan, Inter Milano şi Atletico Madrid să se retragă.

Real Madrid, Barcelona şi Juventus îşi păstrează intenţiile. Superliga a dat atunci în judecată UEFA şi FIFA la un tribunal spaniol, care a cerut ulterior îndrumări de la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), cu sediul în Luxemburg.

Ideea unei ligi închise de cluburi bogate este „un model exemplar de cartel", a declarat avocatul UEFA, Donald Slater, în faţa grupului de 15 judecători de la CJUE.

El a declarat că autorizarea Superligii ar fi dus la apariţia altor ligi închise şi la prăbuşirea sistemului existent de competiţii deschise.

El a spus că UEFA şi-a folosit partea sa de venituri, de 190 de milioane de euro din acest an în primul rând pentru a promova fotbalul în Europa.

Conflictul de interese în cazul UEFA, care izvorăşte din rolul său de reglementare în fotbalul continental în contradicţie cu afacerile sale comerciale, face ca aceasta să nu autorizeze niciodată un concurent, a declarat în faţa instanţei avocatul Superligii, Miguel Odriozola.

„Timp de multe decenii, UEFA a condus cu o mână de fier şi a îndepărtat orice club care îi ameninţa monopolul. Ne-am luat asupra noastră sarcina de a denunţa practicile UEFA", a spus el.

Comisia Europeană şi toate cele 27 de ţări ale UE, precum şi Islanda şi Norvegia au susţinut UEFA şi FIFA. Instanţa se va pronunţa anul viitor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici