Becali: E posibil să-mi iau altă cetăţenie ca să fiu judecat în altă ţară

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a atras atenţia, marţi, Preşedinţiei României, Guvernului şi Ministerului Justiţiei asupra faptului că procurorii români au devenit a treia putere din stat, afirmând că judecătorii se tem să ia deciziile corecte în procese.

18 afișări
Imaginea articolului Becali: E posibil să-mi iau altă cetăţenie ca să fiu judecat în altă ţară

Becali se gândeşte să-şi ia altă cetăţenie pentru a nu mai fi judecat în România (Imagine: Mediafax Foto)

"Mâine (n.r. - miercuri) avem termen cu dosarul «Valiza». Aş vrea să atrag atenţia Preşedinţiei, Guvernului, Ministerului Justiţiei, în speţă ministrului Justiţiei, pentru că noi am ajuns patria procurorilor. Nu mai suntem Parlament, Guvern şi putere de justiţie, judecătorească. Noi suntem putere parlamentară, guvernamentală-executivă şi putere procurărească. Justiţia nu mai înseamnă judecători, înseamnă numai procurori. Procurorii fac ce vor în ţara asta", a spus Becali.

Becali a precizat că se gândeşte să-şi ia altă cetăţenie pentru a nu mai fi judecat în România.

"Judecătorii nu mai au curaj să mai dea soluţii pentru că le e frică de procurori. Atenţionez, prin dumneavoastră (n.r. - reprezentanţii mass-media) instituţiile statului, Parlamentul României, o să o fac şi printr-o conferinţă de presă, ca europarlamentar, numai despre justiţie şi ce fac procurorii în România. Sau e posibil în Parlamentul Europei sau e posibil, până la urmă, să cer cetăţenie în altă ţară, în Parlamentul Europei direct, ca să fiu judecat în altă ţară. Nu se poate când Legea specială 78/2000 (privind fapte de corupţie -nr.) spune că banii nu pot fi luaţi decât dacă sunt primiţi, iar ei nu-mi dau valiza înapoi. Mi-a spus un procuror că o să-mi dea valiza, dar goală. Bine, un prieten procuror... Am leşinat de râs", a explicat el.

Finanţatorul Stelei crede că în România judecătorii sunt ameninţaţi de procurori.

"Am ajuns putere legislativă, putere executivă şi putere procurărească, dacă se poate spune procurărească. Nu mai suntem putere judecătorească. Procurorii îi ameninţă pe judecători şi de asta fac apel la celelalte instituţii ale statului. Poate şi în Parlamentul României se poate lua o hotărâre. Să se discute despre treaba asta, că sunt lucruri clare. Îi ameninţă ba cu fratele, ba cu sora, ba cu cutare. La asta s-a ajuns în România, mai tare decât poliţa pe vremuri", a mai spus Becali.

Becali nu înţelege de ce decizia în cazul "Valiza" este amânată.

"Cum e posibil să-mi zică «Stai domn'e să vină codurile?». Dumnezeu a schimbat lumea după venirea lui Hristos, era Vechiul Testament, a apărut şi Noul Testament şi a schimbat lumea în funcţie de oameni. Dar corupţia şi mita este una singură, de când s-a înfiinţat lumea, de la Adam şi Eva. Nu se poate schimba corupţia printr-un cod", a explicat el.

Finanţatorul stelist a recunoscut că Direcţia Naţională Anti-corupţie a realizat şi lucruri bune.

"Nu contest faptul că DNA-ul are şi punctele lui bune, pentru că se lucrează la corupţie şi e bine. Dar vreau totuşi ca judecătorilor să nu le mai fie frică să judece drept. Asta e durerea mea", a concluzionat Becali.

În 3 februarie, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au comunicat faptul că au respins toate excepţiile invocate de apărători privind legalitatea rechizitoriului procurorilor, precum şi contestaţia făcută de George Becali referitoare la sechestrul asigurătoriu pus de anchetatori pe suma de 1,7 milioane de euro. Tot atunci, magistraţii au decis să amâne procesul, pentru data de 3 martie, la cererea unuia dintre avocaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici