Burleanu: Vom reface vechiul stadion ASA Târgu Mureş

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că la Târgu Mureş se va înfiinţa unul din primele centre naţionale de excelenţă în fotbal din cele opt planificate, astfel că din toamnă ar urma să se investească în refacerea vechiului stadion ASA şi să se selecteze copii pentru o clasă specială.

1286 afișări
Imaginea articolului Burleanu: Vom reface vechiul stadion ASA Târgu Mureş

Răzvan Burleanu (Imagine: Alexandru Hojda / Mediafax Foto)

Burleanu a precizat, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că a stabilit împreună cu administraţia locală un parcurs pentru aprobarea tuturor actelor necesare în vederea semnării unui protocol de colaborare, în maxim patru săptămâni, între Primăria municipiului şi Federaţie, pentru ca aici să se înfiinţeze unul din primele centre naţionale de excelenţă în fotbal. El a explicat că are
în plan înfiinţarea a opt astfel de centre regionale, în doi ani, în care cei mai tineri jucători să poată beneficia de o pregătire la cel mai înalt nivel, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit lui Burleanu, primii paşi ar urma să fie făcuţi în această toamnă, când FRF intenţionează se investească în refacerea vechiului stadion ASA Târgu Mureş, de la parcul municipal, şi să demareze procedurile de selecţie a celor mai talentaţi copiii din cele şase judeţe aparţinând de Regiunea Centru, pentru o clasă specială, care ar urma să funcţioneze din anul şcolar 2015-2016.

"Într-o perioadă de 3-4 săptămâni să putem semna protocolul de colaborare, iar din luna septembrie să începem partea de investiţie a FRF, pentru că dorim să întoarcem ceva comunităţii. Locul unde vor merge primele resurse ale FRF este vechiul teren de fotbal al ASA, corelat cu acest proiect de selecţie care va începe în septembrie-octombrie şi care va continua în primăvară anului următor, astfel încât din vara-toamna lui 2015, cei mai buni, cei mai talentaţi 25 de copii din această regiune, VII Centru, să intre într-un sistem de pregătire intensă, cu partea de cazare, partea de şcoală, iar din toamna anului 2015 să avem o clasă specială pentru aceşti copii", a afirmat Burleanu.

El a precizat că în fiecare an, o altă grupă de vârstă se va adăuga acestui proiect, astfel încât în patru ani să existe aici "toate cele patru grupe de vârstă", şi că prima grupă de vârstă va fi cea care intră la liceu în clasa a noua.

În ce priveşte partea de infrastructură, aceasta va consta în schimbarea suprafeţei de joc de la vechiul stadion ASA Târgu Mureş şi se va realiza cu bani de la FRF, atraşi din surse externe, a spus Burleanu. "Ceea ce ne interesează este profilul viitorului antrenor, ne interesează să identificăm antrenori la nivel local pe care noi, ca federaţie să-i pregătim atât în cadrul şcolii federale de antrenori, cât şi în afara ţării. (…) Iar dacă nu vom găsi, bineînţeles să ne deschidem uşile aşa cum am făcut-o în ceea ce priveşte numirea şi responsabilizarea domnului Zoli Kovacs pentru a fi manager de proiect pentru cel mai mare proiect destinat sectorului de copii şi juniori din Europa în momentul de faţă. Şi nu sunt cuvinte mari, dar investiţiile pe care noi le susţinem în momentul de faţă cu tot ceea ce presupune acest proiect şi această campanie derulată sub numele «For the future» constituie o componentă importantă a proiectului de reconstrucţie pentru viitorul fotbalului românesc", a mai spus Burleanu.

În aceeaşi conferinţă de presă, secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, a declarat că, dacă consilierii locali vor vota rapid protocolul de colaborare dintre municipalitate şi FRF, Târgu Mureş va avea primul centru naţional de excelenţă în fotbal din România, în timp ce primarul oraşului, Dorin Florea, a spus că, dacă se doreşte un proiect de durată, e nevoie de o proiecţie bugetară anuală în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici