Calificările la Cupa Mondială. Meciul Brazilia-Argentina, suspendat după 4 minute. Agenţii poliţiei sanitare au intrat teren şi au întrerupt partida!

  • Scene uluitoare la Sao Paulo, la meciul de fotbal Brazilia - Argentina, derby-ul de calificare din America de Sud.
  • Cazul a izbucnit după ce poliţia sanitară braziliană a reclamat că patru jucători argentinieni ar fi trebuit să fie în carantină.
  • Brazilia riscă mult din punct de vedere sportiv, după ce Conmebol a avertizat Federaţia să nu încalce acordurile privind „bulele” sportive.
1009 afișări
Imaginea articolului Calificările la Cupa Mondială. Meciul Brazilia-Argentina, suspendat după 4 minute. Agenţii poliţiei sanitare au intrat teren şi au întrerupt partida!

Calificările la Cupa Mondială. Meciul Brazilia-Argentina, suspendat după 4 minute. Agenţii poliţiei sanitare au intrat teren şi au întrerupt partida!

Oficialii Agenţiei Naţionale de Supraveghere a Sănătăţii (Anvisa) din Brazilia şi agenţii poliţiei sanitare au intrat duminică seară pe terenul Neo Quimica Arena din Sao Paulo şi au întrerupt meciul Brazilia-Argentina.

Intervenţia se datorează faptului că Argentina are patru jucători care au trecut prin Anglia (Emiliano Martinez, Emiliano Buendia, Giovani Lo Celso şi Cristian Romero) şi care, prin urmare, conform legilor în vigoare, nu ar fi putut intra în Brazilia fără să stea în carantină. Practic, au nesocotit regulile anti-Covid. Acum, aceştia ar putea fi arestaţi. Scena avut loc cu Messi şi Neymar, colegi la PSG, pe teren.

Directorul general al Anvisa, Antonio Barra Torre, a încercat să explice situaţia din microfonul TV Globo. „Aceştia sunt acei patru jucători - a spus directorul agenţiei naţionale de sănătate - care, ajungând în ţara noastră, au prezentat o declaraţie prin care nu au spus că, în ultimele 15 zile, au fost sau au trecut într-una din cele trei ţări în care aici există restricţii de pandemie.

Şi una dintre aceste trei ţări este Regatul Unit, iar ieri am avut certitudinea că au fost acolo. Am ajuns la acest punct, deoarece nimic din ceea ce era prevăzut de reguli nu a fost respectat. Ar fi trebuit să fie puşi în carantină pentru a evita „deportarea”, dar nu au făcut nimic, chiar mergând la stadion să joace, au intrat pe teren, a existat o serie de încălcări ale regulilor”.

Asociaţia de fotbal argentiniană, pe profilul său de Twitter, anunţă suspendarea meciului. „De ce nu au venit la hotel să-i caute?”, se întreabă antrenorul argentinian Scaloni.

Celor patru jucători li s-a ordonat, de asemenea, să se întoarcă în „ţara de origine”, fără a oferi mai multe detalii. Ajunseseră în Brazilia cu echipa naţională a Argentinei, în ciuda faptului Premier League nu dorea ca jucătorii să fie eliberaţi pentru meciurile internaţionale din cauza nevoii de a fi pusă în carantină timp de 10 zile la întoarcere.

Acum cei 4 au fost implicaţi în restricţiile din carantina braziliană şi nu se ştie când vor putea reveni în Anglia.

În America de Sud, Brazilia, cu Tite pe bancă, conduce grupa de 10 formaţii, cu 21 de puncte în 7 meciuri. Argentina este pe locul 2, cu 15 puncte. Primele 5 clasate merg la Cupa Mondială din Qatar 2022.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici